Budget 2021 i Vilhelmina

Synpunkter på budgetförslag 2021

 

Moderaterna i Vilhelmina har en positiv syn på kommunens framtid. Vi tror på att ökat företagande och flera jobb kan skapa tillväxt i kommunen om rätt förutsättningar ges.

Det är viktigt att lära av de misstag som gjorts när det gäller ekonomin. Vi måste få en ekonomi i balans, där resultaten blir överskott istället för stora underskott.

Vi befarar att resultaten för innevarande år, 2020 kommer att bli stora underskott när som beslutade besparingar inte hunnit verka. Därför verkar budgetförslaget för 2021 vara alltför optimistiskt. Är det en valbudget för 2022?

Moderaterna vill satsa på kommunens kärnverksamheter. Därför vill vi projektera en utbyggnad av Volgsjö skola snarast. Vi vill anslå 3 miljoner kronor i budget 2021. Att fortsätta att hyra baracker för 1,2 miljoner kronor årligen är ekonomiskt vansinne.

Vi saknar en ordentlig analys av varför man vill överföra sophämtningen i kommunal regi. Vi säger därför nej till en investering på 4,5 miljoner i en sopbil. I Vilhelmina kommun har vi en väldigt stor kommunal verksamhet med många anställda. Kommunen är den största fastighetsägaren och ytterligare förvärv har nyligen gjorts. De små privata företagen trycks undan av en stor och stark kommun. Varför ska sophämtningen kommunaliseras? Den har utförts av privata företagare så länge man minns.

Vi anser att politikerna bör visa vägen och ta ansvar i en svår kris med att sänka sina arvoden med 20%

Bidragen till politiska partier bör även sänkas med 20% eftersom Vilhelmina har väldigt generösa partistöd och vi måste få ned utgifterna.

 

Vilhelmina 2020-04-27

 

Lars Eliasson

Ordförande och gruppledare

Moderaterna i Vilhelmina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.