Trött på kylan

Många år har isen försvunnit från sjön den här tiden på året. Nu har isen knappt börjat att tina. Nu måste det bli varmare!

2 kommentarer

  1. Jörgen K

    Vädret och dess variationer som med nära religiös övertygelse har klassats som klimatförändringar och via medias hjälp blåsts upp till orimliga proportioner utan jämförelser.

    Vad publiceras? Av 1000 statsfinansiella ”forskare” förs den enda med den värsta prognosen fram, datormodellerna ger resultat från A till Ö och ännu har inga tidigare förutsägelser slagit in, vare sig till havs eller land! Så sent som nyligen så visade den datormodell man hade om Covid-19 ha ett decimalfel och forskarna pudlade skamset……..

    Nu framförs en tidsram till detta seklets slut vilket medför att ingen nu levande kan syna påståendena och ju mer tiden går desto längre bort i tiden sätts slutdatumet.

    Att vi har en kall och blåsig höst, vinter och vår är faktiskt ingen ovanlighet tillika med att vi haft snöfattiga och korta vintrar och torra somrar och tvärtom, att läsa i teblad eller i abborren ger lika bra eller dåliga framtidsutsagor…….

    Visst får vi klaga på vädret och dess nycker, men i samma ögonblick det blir varmare så står det i rubriken att Vi kommer att brinna upp och lösningen är okontrollerad samhällsomstörtning och beskattning. Men vad som egentligen händer är bara vädervariationer som är helt naturliga och pågått på jorden i åtskilliga miljoner år.

    Visst får vi klaga, vädret är inte för alla! Även jag tycker illa om kall blåst men inser att det är fullt naturligt och det är som det är och blir som det blir…..

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Jag håller med dig om att vädret varierar naturligt mellan åren. I år har vi en lite kallare och senare vår. När det gäller klimatet så verkar många forskare vara eniga om att ökande koldioxidhalter ger ökande temperaturer på jorden. Vad som styr jordens klimat är väldigt komplext. För några år sedan kom brittiska forskare som forskade på solaktiviteten fram till att vi går mot en kallare period, en så kallad liten istid. Jag är förvånad att det nu talas så lite om detta.

      I mitten på 80-talet fanns det forskare som påstod att det skulle bli kallare och att trädgränsen skulle flyttas ned i fjällen. Nu blev det inte så utan tvärt om. Det finns en risk att alla forskare springer åt samma håll och att ingen vågar ha avvikande uppfattningar eftersom då blir de utan forskningsanslag. Likriktning av åsikter är väldigt farlig för ett samhälle.
      Nu finns det ju alltid som väljer sina fakta och förstorar upp dem. Extremister som påstår att 6 miljarder människor på jorden kommer att dö. Tyvärr så finns det folk som tror på vad de säger och blir väldigt uppskrämda. Politiska partier försöker få igenom sin agenda genom att föra fram påståenden som passar deras syften.
      Det behövs sans och vett i klimatdebatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.