Nej till klädskatt

Regeringen vill införa en skatt på kläder och skor. Trots att 80-90% inte innehåller farliga kemikalier så införs skatten som drabbar alla kläder och skor. Det beräknas att 100 företag och 700 arbetstillfällen kommer att slås ut i Sverige. Farliga kemikalier måste bekämpas på annat sätt genom internationella avtal. Vi behöver en ny regering som värnar svenska företag och jobb!

4 kommentarer

 1. Jörgen K

  Att folk som aldrig tjänat sin egen krona och i sitt sinne finner att allt ska andra stå för, kommer med dylika förslag är inte förvånande. Vad som däremot är förvånande är att nomineringarna i vissa partier tar stolthet att få fram så många stolpskott som möjligt på så kort tid det bara går………

  Kunskapens träd är för vissa något oöverstigligt att bestiga än mindre att försöka klättra i, uppenbart verkar få ens hitta dit…

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   De dåliga förslagen från vår regering verkar komma i en allt stridare ström. Kraven på kompetenta ministrar har en enorm potential.

 2. Anna

  Det vore väl fnfint att beskatta gifterna i kläder och skor – under förutsättning att alla miljömärkta kläder slapp skatten.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Nu är det så att ingen slipper skatten. Även det lilla företaget som stickar ullvantar i Lappland av egen producerad ull ska betala skatten. Sedan måste de själva bevisa att ullen är ren för att slippa del av skatten. Syftet är uppenbart att dra in pengar till staten även i denna nya skatt. Miljön är inte så viktig. Företagande och jobb är ju bara lyx i Sverige för vår regering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.