Säkert

När jag var liten så vi lära oss hur man går säkert över gatorna. Nu får barnen lära sig att de ska lämna över mobil och pengar om de blir rånade.

En kommentar

 1. Jörgen K

  När jag var ung respekterade vi de äldre, lärare, vårdpersonal och polisen. Det var aldrig frågan om att sparka den som redan låg och vi hjälpte till där det behövdes.

  Att bli rånad eller knivstucken av minderåriga är i dag inget som någon längre reflekterar över, inte heller att droger öppet säljs. Har man inte, så stjäl man av den som står närmast, går det inte på direkten så bränner man ner grannens bil och fortfarande bryr sig ingen. Snarare finns det naiva grupper som starkt försvarar beteendet vilket ger ytterligare bränsle på brasan.

  Jill Johnson hängdes ut i media för ”coronastödet” för hon är vit och kvinna, men inget om Özz Nujen eller Petter som erhöll betydligt mer och deras egna bolag är betydligt mer förmögna. Regeringen klubbade drygt en och en halv miljard till den Palestinska myndigheten för några dagar sedan, utan att ha tagit till sig ett uns av internationell kritik. 84 ex politiker lever på lönegaranti trots att de är fullt arbetsföra…….

  Så att lära barnen att bli offer om de visar att de har en hel jacka eller fungerande telefon känns helt i linje med den utstakade vägen som de som blint försvarar denna typ av ”samhällsbyggnad”.

  Men själv undrar man verkligen…………Så en fråga med givet svar :
  Är det verkligen bara ett storstadsproblem? Absolut inte !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.