Säkra mobiltelefonförbindelser

Nog är det märkligt att ett elfel kan stänga ned Telias mobiltelefonnät i stora delar av Södra Lappland i 8-9 timmar. Nog måste väl näten kunna göras säkrare. När de fasta näten stängts ned är ju mobilnäten helt oumbärliga.

2 kommentarer

  1. Jörgen K

    Fokus bör ligga på PTS, det är den extrema svagheten i regleringsbreven från regeringen som banat vägen för detta. Om villkoret vore satt till fullt redundanta system med powerfailurbackup som motsvarar åtminstone 2 hela dygn med full täckning innan tillstånd utges skulle mobilnäten vara driftsdugliga även vid otid. Varför man inte kan kräva total täckning av landet med dessa enkla kriterier lär nog stavas ”statens egna företag”……….

    Så länge det inte drabbar Stureplan är det uppenbart en ickefråga….

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Ja vi har ju inte en regering som styr landet utan en som hänger i svansen och följer med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.