Sossebudget

Finansministern skryter över en riktig sossebudget. Undrar hur Centern och Liberalerna kan stödja en sådan? Budgetens främsta ambition verkar vara att få landsbygdsbor att flytta till städerna genom att kraftigt försvåra bilåkandet genom höjda skatter.

4 kommentarer

 1. Jörgen K

  Att det existerar kappvändare och Quislingar i alla partier kan nog alla vara överens om, vissa partier mer än i andra. Att använda rädsla och skrämsel för att bibehålla sin maktposition och hur illa den borgfred som ingicks gav oppositionsbefrielse i alla övriga frågor. Oppositionen har varit obefintlig och velig hela våren och sommaren.

  Oppositionsbefrielsen gav en renodlad storstadsbudget där miljöpartiet har getts ett märkligt gynnsamt läge, fokus är att lyfta miljöpartiet över spärren, allt för att garantera mandaten vid nästa val. Utan miljöpartiet förlorar (S) valet och då spelar inte sakfrågan någon roll.

  Facket var också nödvändig att lyckliggöra vilket väl lyser igenom. Övriga poster bygger på att låna upp medel för att köpa röster. Stödet från Centern belönas endast då de troligtvis hamnar över spärren, Liberalerna däremot är bara en nyttig idiot för tillfället.

  Skillnaden mellan stad och landsbygd ökar markant, skillnaden mellan fattig och rik ökar markant, är det i sanning den nya Socialdemokratiska ideologin?

  Revision beskriver förd miljöpolitik som ineffektiv, extremt dyr och negativ för samhället i sin helhet, men då skiten blir kvar i Kina och Afrika verkar den rödgröna röran vara mer än nöjd.

  Fokus i budgeten är att garantera nästa val, resten bygger på okontrollerad rädsla.

  För övrigt är det inte bara bilåkandet som drabbats, alla former av transporter beläggs med kostnader som fördyrar och försvårar att utanför städerna.

 2. Lars Eliasson (inläggsförfattare)

  Bränsleskatterna och fordonsskatten blir högre och högre. En åldrande pensionär på landsbygden har inte råd att köpa en elbil. Bara att stanna hemma då. Men hur gör man matinköp, läkarbesök och annat utan bil?

  • Jörgen K

   Tja, vem ställer upp på pensionärerna och de som bor i Sverige. Det senare avser jag naturligtvis allt utanför Stureplan…… Är vi inte människor också?

   Det är naturligtvis irriterande att se politiker från glesbygden så infernaliskt bedrövligt blir köpta då de kommer till Stockholm även hur inlandspolitiker tappar sans och vett då de kommer till Umeå…..det har knappast undgått någon………..

   Du har rätt, ingen bryr sig om den åldrande befolkningen, och befinner sig den utanför Stureplan skits det fullständigt hur dem har det och hur de mår! Lås in dem och ta möjligheterna av dem!

   • edor

    Det är ju så det går till. Ta tillbaks pensionen genom att bli ”inlåst” på nåt boende. Ta ifrån dig alla rättigheter och närmast bli omyndigförklarad. Kommunen bygger bostäder och är ”väldigt snälla” då de ser till att husrum finns. Därför är inte minst socialdemokraterna de som mest värnar om pensionärerna och främst för att få deras röster är så ivriga ge ut pensionstillägg i form av bostadsbidrag. Nåväl, vilket parti bryr sig egentligen om pensionärerna, allra helst de som har låg pension. Bjuda dessa 600 kr mer i månaden som kommer först i slutet av nästa år, om det kommer? Det gick fan så snabbt ge pengar till andra. Fy fan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.