Vi har varit naiva

Visst har vi varit naiva och trott på Tegnell. Även jag trodde på honom när han sade att det inte blir någon andra våg av Corona i Sverige. Nu vet vi bättre.

4 kommentarer

 1. Jörgen K

  För en tid sedan gick jag igenom de offentliga uppgifterna över hur många anställda välfärds-Sverige som har till uppgift att analysera och skapa fungerande rutiner runt extraordinära händelser i samhället.

  Ett axplock och kärnan i sammanställningen, det mest kända kanske är myndigheten för samhällsskydd och beredskap men även folkhälsomyndigheten är numera på var mans tunga. Adderar vi in personal på regionerna, länsstyrelser och i kommuner, militären och underrättelsetjänsterna. Även polismyndigheten har denna typ av tjänstebeskrivningar. Sedan finns ett antal företag som verkar mellan det privata och statliga så kom jag fram då till cirka 50.000 personer pysslar med dessa frågor hel eller deltid. I snitt kostar de cirka 2 miljoner årligen ( Region Västerbottens sista bokslut )

  Jag dubbelkollade mer än en gång, jag hade inte missat något och därefter kunde jag bara konstatera att ingen samverkan sker och alla verkar ha en egen agenda för att försvara sin existens.

  Vad har kommit ut ur detta då, jämfört med våra nordiska grannländer? Drygt 6000 döda där de flesta är smittade i vård och omsorgen. Där det inhamrade budskapet är att vi vet ingenting och Tegnell, den stora teoretikern, är en marionett i detta spektakel.

  Felet är så mycket djupare än bara förtroendet för Tegnell, som tyvärr få klä skott för ignorans och brist på förmåga.

  Andra vågen, tredje vågen, fördröjt vaccin som kanske inte fungerar förrän efter ett par injektioner. Vintern, våren och sommaren lär passera och troligen ett år ytterligare innan någon verklig ljusning kan skönjas.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Hanteringen av coraonpandemin har varit usel i Sverige. Det är naturligtvis regeringen som har det yttersta ansvaret. Men nu gör man allt för att skylla ifrån sig.

 2. edor

  En andra våg brukar det nästan alltid bli. Så var det med Spanska sjukan och om vi tar Danmark. Man trodde allt var över och så kom den igen (jag tror det var hösten det också). Jag har ingen utbildning som skulle säga jag är ens insatt i det här, men nog borde FHM kunnat förutspå detta. I stället fick de oss tro det var i princip över. Folk började i alla fall bete sig som det var det. Vem är ansvarig, är det FHM eller svenska folket med tillit till just FHM? Tegnell gjorde fel från första början när de första resande kom in i landet och bar på smitta. Ingen fara utlyste Tegnell. Folk reste och umgicks som vanligt tack vare detta uttalande och agerande. Vi behöver en ny organisation från topp till tå inkluderat regeringen.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Tegnells gissningar har ju alltför ofta visat sig felaktiga. Ändå låter men honom sitta kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.