Kompetens behövs

Sverige behöver invandrare med hög kompetens om medverkar till att utveckla det svenska samhället. Flyktingar utan skyddsskäl skall utvisas enligt svensk lag. Tyvärr så verkar det svårt att verkställa många gånger. Tyvärr så kommer många hit utan skyddsskäl och utan utbildning. Många kommer aldrig att bidra till det svenska samhället utan leva på svenska löntagares skattepengar. Inte undra på att välfärden urholkas.

4 kommentarer

  1. edor

    Jag vill påminna hur det lät för ca: 10 år sedan då ditt parti innehade statsministerposten. Vi var många som var skeptiska till den övertro som man hade på invandringen/flyktingpolitiken. Det skulle bli jättebra, Framförallt skulle det bli fler människor till vården, ja överlag skulle invandringen berika Sverige, de som sa något annat var rasister och hade ingen talan. Det var de flesta partier som hade den synen. Någon vettig och balanserad samtalston var i det närmaste omöjlig. De hade en gång för alla bestämt att invandringen skulle lösa många av våra problem. Nå hur gick det och vad blev verkligheten? Det saknas människor inom vården om något, även på många andra ställen. Resultatet blev också vid flyktingmottagningarna att barnen fick gå i skola men sedan när det gavs chans flyttade de flesta härifrån, nu Vilhelmina kan vara ett av dessa ställen. Kunde man föra vettiga diskussioner redan då och inte bara presentera glädjekalkyler direkt tagna ur luften eller baserade på känslor hade det kunnat se annorlunda ut. Det är också konstigt när man utvisar fredliga människor som kan både ha ett jobb och acklimatiserat sig i övrigt, samtidigt som vi har detta gängvåld där man står handfallna och av rent klanteri och huvudlöshet låter detta fortsätta.
    En av dessa vid maktskiftet 2014 som var så jätteglad över att ta emot flyktingar var kommunisten (började sin bana där) Ylva Johansson. Nu migrationsminister EU. Det går snabbt ändra uppfattning när frågan börjar bli obekväm och verkligheten kommer ikapp. Det blev mindre roligt när problemen började hopa sig. Alla var inte så ”gulliga” som Ylva påskinade i början av regeringsbytet.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det är många som insett att en obegränsad mottagning av flyktingar och människor som vill ha ett bättre liv är ohållbar. Våra trygghetssystem havererar när en stor mängd inflyttare kommer hit och inte bidrar utan lever på våra trygghetssystem.

  2. Jörgen K

    Proportionalitetsprincipen är en rättssäkerhetsprincip som innebär att det skall råda balans mellan mål och medel. En princip som säger att åtgärder inte skall gå utöver det som är nödvändigt med hänsyn till ändamålet.

    Ser man på regelverket för arbetskraftsinvandring är utvisning ett oproportionellt ”straff” där många gånger arbetstagaren drabbas av regler utanför deras egen påverkan.

    Oproportionellt är att ge permanent uppehållstillstånd och medborgarskap utan fastställd identitet och syfte samt ett regelverk runt utvisning och återkallande av uppehållstillstånd som gör det nära nog en omöjlighet att genomföra nödvändiga åtgärder.

    Det är ett oproportionellt samhällsbyggande där klaner styr över stadsdelar och grova brott sker dagligen utan samhällets förmåga att ingripa.

    Det finns ingen fråga i modern historia där politiken ändrat sig så diametralt som just invandrarfrågan med allt vad det innebär. Självklart ska man verkligen ifrågasätta och betrakta effekterna av en naivt välkomnande och den oproportionella resursfördelningen som verkligen lyser igenom nu i coronatider.

    Ser man vilka som håller i taktpinnen finns inga analytiska förmågor, utan batikhäxorna står i rad och skanderar sitt vilsna mantra.

    Att det ska råda balans mellan mål och medel verkar vara en total omöjlighet då kultureliten och batikhäxorna har konvent……under tiden dör gamlingarna ensamma och utblottade….

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Viktigt att minska invandringen till rimliga nivåer som vi kan ta hand om och integrera i samhället. Hur vi behandlar de gamla är ju en skandal. Många äldre har fått en ovärdig död i coronakrisen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.