Lär av Norge

Så här skrev jag 13 April. Lika aktuellt idag när Norge har ca 400 döda i Covid !9 och Sverige ca 8000:

Såg en intervju med Norges statsminister Erna Solberg där hon berättade om hur landet agerat i coronakrisen. Norge har agerat på ett mera resolut sätt och har därför betydligt färre döda per invånare. I Sverige har vi en statsminister som styrt landet i 6 år och som inte vill ta ansvar för landets dåliga beredskap.

2 kommentarer

  1. Jörgen K

    Nu kablas det ut att FHM inte ska belastas då frågan om ansvar avkrävs. I den meningen är det sittande regering som blir, med Löfven som ytterst ansvarig, där ansvar ska utkrävas., dags för KU?
    Svensk krisberedskap genom alla statliga verksamheter klarar inte ens de teoretiska kriterierna, vem går då och inbillar sig att praktiken ska fungera?

    Skogsbränderna i mellan-Sverige punkterade MSB, vilket inte var någon överraskning, inte ens direkta lögner gav någon bättring.

    Så varför avkrävs då inget praktiskt resultat för alla de miljarder som välfärden pumpar in i dessa verksamheter, bevisligen inte klarar någonting. Det pratas även om att tillsätta ytterligare en likvärdig myndighet vilket förklarar det totala haveriet, som det nu görs allt för att förklara bort.

    Titta inte bara på Norge ! Finland och Danmark fungerar det i förhållande till Sverige ypperligt.

    Men det är klart, i mellanmjölkens land är väl detta det bästa som den förmår.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det är ju uppenbart att det behövs en rekonstruktion av Folkhälsomyndigheten. Men det behövs en ny regering för att klara av detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.