Kinas år

2020 kan kallas för Kinas år. Många negativa och tråkiga nyheter kom från Kina. Först och främst Coronaviruset från Wuhan. Man försökte att tysta ner och mörka det hela vilket bidrog till den hemskaste pandemin på 100 år. Förra veckan dömdes en journalist till 4 års fängelse för att ha rapporterat om sanningen.

Demokratin i Hong Kong krossades. Stadens frihet upphävdes och man införlivades i det kommunistiska Kina. Många som kämpar för demokrati har fängslats.

Uigurerna en förtryckt folkgrupp. Det finns mer än 10 miljoner uigurer i landet. Nu försöker den kommunistiska staten minska deras befolkningsandel genom att sterilisera kvinnor. Man sätter även uigurer i läger och försöker att utrota deras eget språk.

Ökat tryck på Taiwan. Självständigt land med 23 miljoner invånare som Kina vill lägga under sig. Kina bygger ut sin krigsmakt och ökar det politisk och militära trycket mot ön. Kinas president har förberett landet för krig. Kriget kan mycket väl komma här. Kina har imperialistiska ambitioner.

Det är dags för den övriga världen att stå upp för demokrati och mänskliga rättigheter. Kina är en stormakt som strävar efter världsherravälde. Vi får inte ge upp vår frihet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.