Kalldusch

Med regeringens energipolitik så kommer vi kanske inte kunna duscha i varmt vatten om det blir riktigt kallt och det blir begränsningar i elkonsumtionen. Det blir en kalldusch!

5 kommentarer

  1. Jörgen K

    Just nu importerar vi lika mycket energi som Ringhals producerade.

    Det kanske vore klokt att stänga av Götaland och Svealand under högförbrukningstimmarna bara för att visa på verkligheten. Kanske räcker det med Stockholm, så alla ”tänkare” tänker om hur vi ska ha det i framtiden…..

    Vi får väl tacka Tysk kolkraft att även miljöpartisterna får ynnesten att duscha varmt.

    Nu är det så att staten går som vinnare då skatten är en procentsats på energin, så om priset går upp så håvar staten in mer och förbrukarna får betala. Snart lär väl miljöpartisterna förbjuda egnahem och tvinga folk in i kollektivboende för att inte bli beroende av kontinentens kolkraft…..

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Såg på TV igår att svenska banker finansierar kolkraft i Tyskland. Det är ju tur och en konsekvens av regeringens politik. Vi tvingas att importera el från Tyskland när det är kallt.

      • Jörgen k

        Typisk Svensk vinkling att det är bankernas fel..….

        Tyskland har i princip samma rutiner som Sverige i tillståndsprocessen runt all form av miljöpåverkande verksamheter.

        Tyska staten och miljödomstolarna har gett klartecken för reinvestering och nybyggnation av koleldade kraftverk så den eventuella ilskan bör riktas till Tyska politiker och deras lagstiftning.

        Sedan vem som lånar ut medel för att färdigställa godkända investeringar är i realiteten ointressant, är det inte Svenska så är det Kinesiska, Ryska eller Nordkoreanska banker som har som affärsmodell att hantera medel.

        Men miljöpolitiskt, så länge skiten blir i något annat lands statistik jublar S och Mp, dessa två definieras på Stureplan, all annan mark är okända för dem…….

        • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

          Ser att man nu vill förbjuda utlåning till kolkraft. Då blir det som sagt bara någon annan som finansierar sådan utbyggnad.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Enligt Miljöpartister är det bara de kallaste dagarna som man riskerar att bli utan el. Det känns ju skönt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.