Gretas missuppfattning

När Greta Thunberg jämför Sveriges skogsbruk med oljeindustrin måste hon ha fattat det hela helt fel. Oljetillgångarna har bildats under miljontals år medan skogen, Sveriges gröna guld, växer varje år. Tack vare vårt framstående skogsbruk har vi fördubblat våra skogstillgångar på 100 år samtidigt som skogsråvaran används till att bygga hus, till tidningar, förpackningar och till energiproduktion. Greta har nog en roll för opinionsbildning, men hon ska nog inte uttala sig i sakområden där hon saknar kunskap.

4 kommentarer

  1. Jörgen K

    Greta har inte kommit på något själv, allt som sägs och görs orkestreras från hennes far och de runt honom. Så frågan är vilken agenda man har då man utnyttjar barn på detta viset? PR effekterna har varit närmast totala…. Hade hon haft andra föräldrar skulle det knappast ha blivit nån notis i tidningen ens….

    Miljöpartiet har drivit frågan och en hel del har kanaliserats därifrån, så ”nära” forskarvärlden står klimataktivisterna för närvarande, inget konkret utan en ändlös klagosång med en kunskap tagen ur en halvtaskig serietidning från femti-talet….

    Tittar man på effekterna då aningslösa politiker sätter klorna i någon fråga så dör näringsinriktning efter näringsinriktning och kvar står vi där med en buggy och en åsna med tafatta försök att tala Pennsylvaniatyska……..

    Självklart måste näringen vakna till liv och synas i media som motvikt.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det sprids många felaktiga påståenden om skogsbruket i den kampanj som pågår. Det är viktigt att alla som vet hur verkligheten ser ut hjälper till att föra ut sanningen. Skogsnäringen är en stor möjlighet för oss i Sverige som är duktiga på att sköte skog och som är duktiga på att ta fram nya biobaserade produkter som kan ersätta material baserade på ändliga resurser.

  2. Brorson

    Jag undrar om någon av er har hört talas om Vanessa Nagate? Hon är en ugandisk klimataktivist, med en akademisk examen och tio år äldre än Greta. Hon ställde upp på gruppfoto tillsammans med Greta, men blev bortretuscherad. Regissörerna av klimatkampanjerna vill ge bilden av purunga och omogna vita medelklassungdomar, som anklagar alla äldre generationer för att förstöra deras framtid. Vanessa hade fel hudfärg.

    Hennes budskap var väl inte heller riktigt passande, eftersom hon också bekymrade sig för livsmedelsbristen och de stigande priserna på de afrikanska matmarknaderna. Vilket kan ses som en följd av de vita medelklassungdomarnas hysteriska klimatkampanjer, som lett till att åkrar på södra halvklotet har ställts om från livsmedelsproduktion till energiproduktion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.