Ungdomsarbetslöshet

Det är så tråkigt med den höga arbetslösheten bland unga, 18-24 år. I Sverige är 11,8 % arbetslösa. I Västerbotten ligger tyvärr Vilhelmina i topp med 16,4% av ungdomarna arbetslösa. Ett klart misslyckande.

2 kommentarer

 1. Jörgen K

  Betänker man på hur Vi i Sverige fokuserat och skrämt folk genom, än det ena efter det andra ångestladdade scenarion är det inte undra på att det ser ut som det gör. Det upplevs som vi är världsetta att skapa pessimism och psykisk oreda, inte bara bland unga utan även i resten av befolkningen.

  Att vi sedan kristallklart börjar se effekterna av långvarig företagarfientlig politik där resultatet blivit en uppgivenhet att ens vilja försöka driva i egen regi, än mindre skapa något som kan ge möjlighet till anställda i framtiden.

  Lägger man dit regleringsbreven till både Post och TeleStyrelsen och FinansInspektionen där man lagt en våt illaluktande filt över glesbygden. Här är bankväsendet undantaget och täckningskartorna över kommunikationerna mera svart än fungerande. Effekterna av trafikverkets abnorma förståelse för vägunderhåll kan inte sluta i annat än katastrof. Får man den befängda tanken på att titta på hur Miljöpartiet beter sig så har man nog fått in sista spiken i kistan…..

  Vi har påbörjat nådens år 2021 och inget har vi lärt oss om att skapa hopp och framtidstro, det är inte bara ungarna som behöver det utan även vi gamla uschlingar med.

  Vilhelmina, var är vidareförädlingen av skogsråvaran? Var finns sågverk och snickerierna, möbeltillverkare och designers? Skogarna är full av prima material för storskalig vidareförädling på plats…var är entreprenörerna! Javisst ja, dom är dräpta innan de ens kommit igång av mitt inlägg här ovan….

  Men visst är det bra märkligt att det skötts så otroligt illa och så många som drabbas, (S) gick till val 2014 och Stefan Löfven lovade att ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020. Från 2014 till 2020 så av 28 länder har 27 sänkt sin arbetslöshet, Sverige är det enda landet i EU som arbetslösheten ökar och ökar radikalt.

  När Löfven blev partiledare lovade han att han alltid skulle sätta jobben först. Det löftet är bröts samma dag som han tillträdde. Långvarig aktiv företagsfientlig politik kan inte ge annat resultat än vad vi konstaterar nu.

 2. Lars Eliasson (inläggsförfattare)

  Det är regeringens företagsfientliga politik som avindustrialiserar Sverige och skapar arbetslöshet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.