Finkan för oliktänkande

Vad käckt med vänsterpartisten i Stockholm som vill fängsla politiska motståndare. Gammal kommunistisk tradition. Viktigt att vårda sitt arv.
De är nog sura för att Karolinska klassats som ett av världens bästa sjukhus. Går ju emot allt som kommunismen står för.

4 kommentarer

 1. Jörgen K

  Daniel Pérez Wenger har ju utmärkt sig även för sitt blinda försvar för Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil som radikala islamister med samröre med imamen Ali Berzengi som bland annat blivit dömd för terrorbrott efter att ha skickat stora summor till IS och beskrivit Usama Bin Ladin, som ”en bra muslim”.

  Så att han vill fängsla lite oliktänkare är väl ganska naturligt i hans världsuppfattning.

  Doubakil och Abdullahi är inte vilka personer som helst. De är offentliga personer med stort inflytande inom den muslimska världen i Sverige. Och visst är de extremister. Men inte nog med att Doubakil och Abdullahi har karriärat genom skattefinansierade organisationer som MMRK och Afrosvenskarnas riksförbund. Doubakil har poserat på bild med Alice Bah Kuhnke (MP), som ironiskt nog då ansvarade för att leda regeringens samlade arbete mot politisk extremism.

  Så det kladdar av sig….. Sen såg jag hur den då riksdagstilltänkte Oldoz Javidi från F! som 2018 ville deportera alla judar till USA och sedan fara till Auschwitz på SPA-semester…..

  Det är just V, Mp och F! som verkar slå de största volterna men ändå klara sig från ansvar…..

 2. Jörgen K

  Sätter den till dig med..

  Vad jag inte kan förstå är hur i detta nådens år 2021 (V) öppet och lättvindigt sluppit all granskning och ansvar i dag och genom historen. Januari 2021 klubbade Ung Vänster igenom att förbundets mål är ett kommunistiskt samhälle.
  1990 skrotade (V) kommunismen som begrepp, men driver den som ett ”klasslöst samhälle” eg. samma sak. Nosshi Dagostar som nytillträdd partiledare tar avstånd från sitt eget partiprogram utan att någon reagerar?

  Kommunisternas historia i Sverige är kantad av makabra stöd till totalitära diktaturer. Kommunistiska internationalen, Komintern som bildades 1919 dirigerade kommunisterna över Europa, som de Svenska rättade sin politik efter. Detta gav det märkliga att kommunisterna i Sverige 1939 ställde sig bakom Tyskland och Sovjet genom Molotov-Ribbentroppakten där Europas öst delades upp och kriget inleddes.

  Även efter krigsutbrottet stöddes Tyskland och man bytte ut fascism mot imprealism vilket gav stöd till att skuldbörda västmakterna och skydda Hitler. Invaderingan av Polen sågs positiv och så även Baltikum, Finland, Vitryssland, Ukraina och Bessarabien. Man var övertygad att Sovjet bara skyddade sig från Finlands och omgivningens aggressivitet, samtidigt var ju länderna varorna man köpte med pakten med Hitler…..

  Det var inte förrän Tyskland invaderade Danmark och Norge 1940 som de Svenska kommunisterna började ifrågasätta lojaliteterna mot Komintern.

  Vad märkligt är att denna spricka har följt med fram till idag, visst har man skalat i åsikterna och åtskilliga fraktioner har lämnat från vad vi idag kallar Vänsterpartiet. Har historien gått ur i tvätten? Absolut inte, här finns ingen reell intention att ”krypa till korset” utan är man samhällsomstörtare så är man…….I

  Så var är granskningen? Det vore på sin plats att veckla ut byltet och visa världen vad som döljer sig däri..

  Nu då Stefan Löfven låter naiviteten lysa igenom då han påstår att VPK stod upp för demokratin, vilket i och för sig ligger i linje med socialdemokratisk historierevisionism……Men för alla med dagis som utbildningsplatform och högre därtill inser att uttalandet är historielöst och oanständigt.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Ja visst verkar Löfven vara okunnig om historien men socialdemokratins inställning till kommunismen måste granskas närmare. Vi minns att Sten Anderssons uppfattning var att Baltiska staterna inte var ockuperade av Sovjet. Pierre Schori stödde en Sovjetisk inmarsch i Polen 1981 för att krossa frihetsrörelsen. Socialdemokratin har haft goda relationer med socialistiska enpartistater och diktaturer världen över. Exempelvis Cuba.
   Nu startade S Informationsbyrån, IB för att hålla koll på kommunisterna, men det verkar Löfven inte känna till.
   Socialdemokraternas tal om att värna demokratin klingar därför ofta falskt. Man värnar socialdemokratin och sin egen makt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.