Vapenvila

Vapenvilan mellan Israel och terrororganisationen Hamas verkar hålla. Det är skönt att dödandet upphört. Hamas sköt mer än 4000 raketer mot Israel. Raketerna sköts mot civila mål. Ett IKEA varuhus träffades. Tyvärr så dog människor både i Israel och i Gaza. Viktigt att bygga upp det som förstörts. Problemet blir en uppbyggnad utan att stärka Hamas. Undrar om svenska biståndspengar gick till vapen istället för att bygga upp landet?

Tyvärr så är en fredlig uppgörelse väldigt långt borta. Den Palestinska myndigheten är svag och de militanta vinner mark. Splittringen bland palestinierna och hatet mot Israel och judar gör en tvåstatslösning tyvärr omöjlig. Tragiskt. När jag besökte Israel år 2000 så var det fred och det fanns ett fredsförslag som palestinierna tyvärr tackade nej till. Man trodde att man skulle få en bättre uppgörelse. Det är 21 år sedan.

Antisemitismen växer runt om i världen. I Sverige bland islamister och nazister. Men även inom vänstern. Göran Persson stod upp mot antisemitismen men nu verkar den växa sig starkare inom socialdemokratin. Broderskaparna som nu bytt namn till Tro och Solidaritet försvarar islamister och attackerar ansedda terrorforskare som varnar för hotet från islamisterna. Nu går till och med kända socialdemokrater ut och kräver att S kapar banden med Tro och Solidaritet. Men det blir nog inte lätt när tro och Solidaritet tagit sig ända in i statsministerns sängkammare , där han fru är medlem i organisationen.

Sverige kan ju inte längre spela en medlarroll i mellanöstern då man ställt sig på palestiniernas sida och portas från Israel. Men det finns ju andra länder med en mera opartisk hållning som kan hjälpa till och försöka nå en fredsuppgörelse.

2 kommentarer

 1. Jörgen K

  Hamas, det ses som Muslimska brödraskapets palestinska gren som i sin tur bildades 1928 i Egypten vars enda mål är att skapa ett islamisk kalifat. Känns det igen (IS)?

  En av rörelsens framträdande figurer Haj Amin al-Husseini, stormufti i Jerusalem, deltog också i andra världskriget tillsammans med nazisterna och fascisterna. Stormuftin träffade både Mussolini och Hitler för att samordna kriget mot de allierade. I sina memoarer nämnde han den viktiga roll han spelat i bildandet av SS:s muslimska styrkor och den bosniska islamiska divisionen, medan han bodde i Tyskland och Italien. Dessa styrkor deltog i kriget på axelmakternas sida.

  Så i praktiken, då de naiva ställer sig bakom Hamas i Gaza, så omfamnar man fullt ut nazismens väsen och ideologi.

  PLO, paraplyorganisationen som bildades 1964 och har som mål att erövra det land som FN bildade Israel på. Idag så består PLO av en mängd fraktioner där även Hamas återfinns som en oäkting.

  Så tittar man bara på vad dessa organisationer vilar på för stadgar, så finner man omedelbart att någon ”fred” kan aldrig infinna sig. Med betraktande av den otroliga mängd resurser som slösats på den Palestinska myndigheten och Gaza har inget under 70 år uppnåtts, förutom en av världens mest korrupta system, detta enligt rapport från FN.

  Här kan man bara konstatera att Haj Amin al-Husseini teser och stadgar som byggde på Joseph Goebbels antisemitism har slagit fast och spridit sig som en farsot där enfalden har tolkningsföreträdet…

  Hamas beskjutning är inte bara in i Israel, man har lyckats skjuta sig själv cirka 750 gånger under dessa 14 dagar, det är mycket som media inte rapporterar om……….

  Oavsett vad så kommer aldrig fred att kunna infinna sig så länge UNRWA ger exklusiv status över Gaza och Västbanken i förhållande till alla andra orosområden i världen, självklart ska UNRWA avslutas och infordras i UNHCR.

  • Jörgen K

   Fakta efter sammanställning från radardata IDF, under 11 dagar så sändes 4300 raketer från Gaza in mot Israel, 680 av dessa slog ner slumpvis på Gazaremsan. Majoriteten av de utsända bilderna och media bevakningen är från just dessa nedslagsställen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.