Bromsklotsar

I Vilhelmina har vi 3 partier som kallar sig PDI. Det är Kristdemokraterna, Feministiskt Initiativ och Politiskt Alternativ. De agerar bromsklotsar i politiken. De motsätter sig sanering av ekonomin och vill skicka tillbaka kommunen ner i det ekonomiska underskottsträsket. De bromsar samarbeten mellan kommunerna i Södra Lappland och därmed möjligheter till effektiviseringar, besparingar och utvecklingsmöjligheter. Vi vet att Vilhelmina inte kommer att kunna behålla 8 gymnasielinjer i framtiden. Vi måste hitta nya lösningar för att skapa en bra skola med hög kompetens.

Vi Moderater tycker att det är oerhört positivt att nu prognoser pekar på ett överskott i finanserna i år. En stark ekonomi behövs för viktiga framtidssatsningar. Små kommuner i Inlandet måste samarbeta mera för att klara en tuff framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.