Skogsstrategi

Nu har vi skogsstrategier som arbetats fram i våra regioner i samarbete mellan olika intressen i samhället. Ska detta arbete få köras över av byråkrater i Bryssel och Miljöpartister i regeringen? Aldrig i livet. Den skog som jag brukar och som brukats av min farfar och far skall jag fortsätta att bestämma över och bruka. Det kallas äganderätt!

5 kommentarer

 1. Kenth

  Skogsägare är ofta penninggiriga och hugger ner allt för att kunna t.ex byta bil mm.
  Den skogsvårdsplan/lag som finns i landet måste ses över…då skogsägare som inte
  vill avverka sin skog för djurlivet och miljön blir tvungen om den fått stämpeln
  ej produktiv gamelskog med hot om böter.
  Det tänks för lite på miljö (skördare ger ofantliga sår) och natur av nutidens skogsägare utan det är bara avkastningen som intresserar .

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Att skogsägare är giriga är ett påstående som får stå för dig och som du inte har belägg för. Jag har jobbat med privata skogsägare i över 35 år och de flesta bryr sig om skogen och sköter om den, själv eller med hjälp av experter och rådgivare. Det finns ingen lag som tvingar folk att avverka. Skördare kan ge sår i naturen men det är numera striktare reglerat i lag och anvisningar och förkommer mera sällan då man arbetar aktivt med att förhindra körskador. Du är ytterligare ett exempel på folk som gärna debatterar utan att ha kunskap om ämnet.

 2. Ove

  Egentligen skulle man inte kommentera Kenth, men det var nog det dummaste jag läst på länge. Vi bryr oss om vår skog, trodde inte att jag helt plötsligt skulle leva i en kommunist stat. Jag kommer Kenth och beslagtar ditt hus, du behöver inte det. Din bil tar vi….eftersom vi inte längre har nån äganderätt.

  • Jörgen K

   Vänsterpartiet ökar enligt sista novus, så Ove, vi närmar oss med stormsteg dina kommentarer….

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Ja vi har en tråkig och farlig utveckling i Sverige när äganderätten urholkas alltmer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.