Budget

Att få igenom sin budget är inte viktigt för S längre. Huvudsaken att få bilda regering.

2 kommentarer

  1. Brorson

    Få igenom ”sin” budget? Den mellan S, MP och C framförhandlade budgeten är inte mer socialdemokratiskt än M-, KD- och SD-budgeten med de ändringar, som har överenskommits mellan S , så och V och torde – vad avser budgetåret 2022 – ingå i vårändringsbudgeten 2022. När Magda talar om att hon ”kan styra landet” med denna budget, så menar hon förmodligen just detta, och inte driva igenom socialdemokratiska särkrav. De hade ju ändå inte blivit genomförda med Kristersson som statsminister.

    Tycker vi ska spinna vidare på detta och försöka få en ny uppgörelse om mellan i första hand M och S om kärnkraften. Magda har lämnat frågan öppen om nya samarbeten efter valet 2022, och det bådar gott. Samarbetet mellan S och MP har förstört både svensk energiförsörjning och våra öppna landskap.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det brådskar ju med ett beslut om kärnkraftsavfallet som Mp blockerat. Nu måste ju en S regering skyndsamt besluta om det. Efter nästa val kan förhoppningsvis en Kristersson regering göra upp med S om kärnkraften. Vi behöver nya reaktorer för att balansera vindkraften när elbehovet ökar kraftigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.