2,33

Idag kostar elen i prisområde 1 och 2  2kronor och 33 öre per kilowattimme.Till det kommer skatt och skatt på skatten för konsumenterna. Det måste ju innebära rejäla vinster för de som producerar el. Har inte aktuella siffror på vad det kostar att producera el i våra vattenkraftverk men antar att kostnaden ligger mellan 5 och 10 öre per kilowattimme.

2 kommentarer

  1. Anna

    När vattenkraften går med mindre fart så tror jag inte att elbolagen tjänar mer på att priserna går upp. Om de måste importera dyr el för att försörja sina kunder blir det dyrare för dem med.
    Detta är ju temporärt, varar i en vecka ungefär. Däremot har det under hösten varit problematiskt med elpriserna generellt och om det är ihållande så är skatterna det som säkrast går att från politiskt håll göra det lättare för konsumenterna. Har moderaterna plan på att sänka elskatterna?

  2. Lars Eliasson (inläggsförfattare)

    Om men ser på tappningarna från vattenmagasinen så är de inte extremt låga, snarare normala. Klart att de tjänar pengar om de får 2,33 kr kwh istället för normala ca 30 öre kwh.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.