Magdalenas elräkning

Magdalena Andersson gick ut mitt i elkrisen när elpriserna var som högst och tyckte att man borde binda sina elavtal. Det är ju ingen lösning på den elkris som hennes regering orsakat. Det kan ju vara bra att ha bundet elavtal för att undvika de högsta pristopparna. På lång sikt är nog rörliga avtal till en fördel. Men att binda elavtal när priserna är som högst är ju vansinne. Det ger ju höga inkomster till Vattenfall och andra elbolag samt höga skatteintäkter till staten. Men det är ju vi elkonsumenter som får betala. Många lider av de höga elräkningarna. Vi måste få en ny energipolitik. För det krävs en ny regering.

2 kommentarer

  1. ivar

    Eftersom det är i Mälardalen bland andra områden som klagar på elpriset och vill kalla det för kris men samtidigt vägrar att bygga vindkraftverk ute i havet så är mitt förslag att bygga i Bromma. Vindkraftverk går relativt snabbt att uppföra så det är en bra början i väntan på att de börjar bygga ett kärnkraftverk på det tidigare flygfältet..

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Jamen vi har ju en energiminister som vill bygga ut vindkraften, men inte i sin egen kommun Nacka. Han röstade nej till vindkraft i förra veckan.
      Elkrisen gäller ju hela Sverige. Vi har aldrig tidigare haft spotpriser på 2,33 i norra Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.