MP är ansvariga

En undersökning om vilka som bär ansvaret för de höga elpriserna visar att svenska folket mycket väl vet det. Det är det röda laget, Mp,S,V och C som bär huvudansvaret, med MP i topp. Nu försöker man skylla ifrån sig och skylla på andra men svenskarna är inte dumma.

8 kommentarer

  1. edor Vilhelmina

    Vilka värnar du om? Här råder väl ingen elbrist? Är det inte på södra Sverige priserna skjutit i höjden, det rörliga alpriset? Rörligt elpris har jag då aldrig någonsin haft. Sommaren när det går lite ström kanske man skulle hoppat på, men mycket vinst skulle man göra då. När vintern kommer med kyla kan man ju inte förlita sig på det rörliga, eller hur? Hur tänker du? Jag skulle gärna ta emot ett tips från dig hur man sänker sina elkostnader. Tänker vi på södra Sverige och där elpriserna skjutit i höjden, visst kan det vara så att Mp är största orsak till det. Importerad gas mm. Visst är energipoltiken som den nu utformats ”blåögd” kan man tycka. ”Magda” verkar hålla fast vid vind och sol. Som vanligt är de inte insatta i vad de pratar om. Jag kan tänka mig moderaterna kommer driva detta i sin valfråga, jämte gängkriminaliteten. Det är många av oss som förutspådde detta. Nu med ungdomsrånen säger man rakt ut (SVT) det är ungdomar av utländsk härkomst som rånar ”svenskar”.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Jag värnar om alla som köper el i Sverige, både privatpersoner och företag. Vi påverkas av att det ibland är elbrist i södra Sverige. När det inte blåser kan vi bli tvungna att importera el. Jag har rörligt elpris som många andra därför att det är lönsammare på lång sikt. Nu blev det dyrt i November på grund av kylan och rekordhöga spotpriser i norra Sverige, 2,33 kr kwh, vilket det aldrig varit tidigare. Ifjol var spotpriset 15 öre kwh i November om jag inte minns fel. I södra Sverige var det nog 3 gånger så dyrt. Vi ska nog vara rädda om den planerbara elproduktion som vi har, vattenkraft och kärnkraft. Vindkraften ger ibland 30% av elproduktionen och när det inte blåser 3%. Även om vi 3 dubblar vindkraften så kanske den bara ger 10% av behovet när det inte blåser. Så kan vi ju inte ha det. Blir det så kommer vissa att kopplas ifrån elnätet. Vi kan ju inte göra Sverige till ett U-land när det gäller energi. Nu måste man samla sig och se till att vi har en hållbar och planerbar elproduktion.

  2. Arbetare

    Det dummaste jag hört från Mp kring elpriset var när de skyllde på Putin.

    Antingen erkänner de indirekt att de är betalda av Ryssland för att destabilisera svensk infrastruktur eller så drar de ännu en vals inför reportrar som aldrig ifrågasätter regimens uttalanden

  3. tjalle

    De är ansvariga för mycket elände, ett parti som spretar åt alla håll.Konsekvensanalyser är inte deras starkaste sida.Tror de förlitar sig lite för mycket på ”fakta” de hittar på sociala medier

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Miljötalibanerna litar inte på folk med kunskaper eftersom de har sin egen sanning.

  4. tjalle

    Tyvärr består den alstrade energin från ett vindkraftverk och solkraft av så mycket reaktiv energi att det fyller upp nätet med mycket oanvändbar energi. Det saknar svängmassa . Reaktiv energi kan man jämföra med ett fullt ölglas, där skummet kan liknas med den reaktiva energin ,den tar plats i glasen men det är ölet man vill åt. ca 30% av dessa energislag fyller upp nätet och skapar trängsel i ledningarna och överföringskapaciteten miskas ..

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Beslut om elproduktionen i Sverige måste ju bygga på kunskap och fakta, inte på rosa drömmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.