Empatilösheten

Det som är slående med vår nuvarande regering och dess ministrar är bristen på empati. Man försvarar höjda elpriser och bränslepriser som något nödvändigt. Man saknar förståelse för vanligt folk som inte har råd att betala sina elräkningar och folk på landsbygden som kraftigt måste begränsa sitt liv på grund höga diesel och bensinpriser.

3 kommentarer

 1. Christer

  Men är inte det en av grundbultarna i det socialistiska tänkandet? Statens väl ska gå före individens. Genom historien har ledarskapet inom regioner, nationer och stater tagits och försvarat genom (ofta fysiskt) våld. Ledarskapet har sedan skett genom mer eller mindre diktatoriskt handlande, där ledaren(na) har utnyttjat befolkningen för sitt eget välmående. Det har funnits exempel på ledare och diktatorer som har sett befolkningen som sina ägodelar, att användas fritt mot målet av stärkt egen makt. Faktum är att den typen av ledarskap mer eller mindre finns kvar i ett antal länder, där kanske Nordkorea står högst på listan. Men även Kina, Kuba, till viss del Ryssland och andra öststater finns med på listan. Det handlar ständig om nuvarande eller tidigare kommunistiska/socialistiska stater.
  Självklart är inte vi i vårt land så illa utsatta, och kommer antagligen inte att bli under överskådlig framtid. Men liknelserna finns där. Vi verkar vara till för staten, inte tvärtom. Ett antal människor som anser sig vara och kunna bättre än oss andra tar sig rätten att bestämma över oss, rätta och styra våra liv, i socialismens/kommunismens namn. Vi ska dock komma ihåg, att det är väljarna som har makten i vårt land, än så länge. Innan man gnäller på det ökade våldet i samhället, ökade bränslepriser, ökade elpriser bör man se sig själv i spegeln. Var la jag min röst vid det senaste valet?
  Det här är mycket illa och tyvärr verkar det som att den ”svenska folksjälen” är en mycket tacksam grupp att köra över på det här viset. Vad som skulle behövas just nu är en massiv samling vid kommande val, där vi svenska medborgare ställer oss upp i valet och klart och tydligt förklarar att vi inte vill ha ett socialistiskt/kommunistiskt styre, eller att vi anser oss själva så okunniga och ignoranta att vi låter ett fåtal ”förståsigpåare” och parasiter i form av miljöpartister styra våra liv.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Bra skrivet! Det gäller bara att få folk att tänka om. Trots eländet har de rödgröna många anhängare.

 2. Erik

  Blir du förvånad, det är ju ändå dessa uslingar till Socialdemokrater vi pratar om. Vissa av dom borde ju till och med ställas inför rätta för vad dom har gjort mot landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.