Vattenkraften

Utbyggnad av vattenkraft har lagt stora landområden under vatten och förstört många miljöer. Men det har också gett oss en värdefull,planerbar energikälla som bidragit till Sveriges välstånd. Vi behöver vattenkraften för elproduktion när det inte blåser och som en säker och billig energikälla.Det är svårt att få tillstånd till nya vattenregleringar, men gamla kraftverk kan effektiviseras för att producera mer el.

Nu ska alla kraftverk miljöprövas och det är komplicerade processer. En hel del kan göras för att underlätta fiskvandringar. Men vi har tyvärr inte räd att ta bort stora delar av vattenkraftsproduktionen. Man bör vara ytterst försiktig med att riva bort gamla kulturhistoriskt värdefulla miljöer. Det måste vara sans och balans när det gäller vattenkraften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.