22 kronor litern

Dieseln kostar snart 22 kronor litern. Men vänstern gnäller över att Moderaterna sänker skatten med 50 öre. Man driver folk och företag från landsbygden.

11 kommentarer

 1. Sven

  Och sittande regering skryter över att de ska ge pensionärerna 1000 kr mer i månaden. Räkna med att matpriserna stiger med 20% inom ett år om vi bönder ska överleva.Samt att många pensionärer också behöver bilen och att de även använder El .Så de där 1000kr var nog ett plus men totalen blir lik förbannat ett minus för dom.Vi är inne på en farlig väg om vi inte ser om vårt ”hus” .Transportsektorn lider,lantbrukarna går på knäna ,importen på billig skitmat kommer att öka och självförsörjandegraden minskar och vår beredskap är katastrofal med tomma beredskapslager av bränsle och mat. Enkelt för en eventuell fiende, bara stoppa tillförseln av mat och drivmedel så börjar människor svälta om en månad. Och värst av allt är att vi ger bort elen till Europa och skyller på Ryssland, det är väl klantarna till politiker som sätt sig i knä på ryssen och tror de skulle ha gasledningen helt öppen. Detta sa vi vanliga att detta blir ju bra när Putin sitter på kranen till pipelinen. Farsartat !!!

 2. ivar

  Inte konstigt att bränslepriset ökar som det gör när det är mycket vapenskrammel i öst och väst europa under ledning av USA.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Nu är det ju Ryssland som samlat över 120 000 soldater vid gränsen till Ukraina och hotar freden. Såg att Danmark är beredda att skicka hjälp till Ukraina för att stå upp för sina värderingar om fred och frihet

 3. Jörgen K

  Om man skyller på råoljepriser så ligger de på i runda slängar 88 dollar per fat, högst har de legat på 134 dollar per fat, då var bränslepriset betydligt lägre. Så råoljan är inte i grunden orsaken till priset.

  Skulle man gå på ivrarnas linje så är det inte miljöaspekten i sig som ligger i fokus utan ”man ska inte handla av skurkstater” som både S och Mp tillika V och C hävdat i debatten.

  Reduktionsplikten där man blandar in ämnen som produceras av just en monopolindustri till pris som ingen kan påverka förutom staten genom skatter. Lägger man till den försämrade energitätheten i bränslet efter inblandningen förbrukas det mer bränsle, inte mindre samtidigt som man i praktiken dödar teknikutvecklingen.

  Sedan kommer vi till punktbeskattningen och den generella skatteomsättningen samt indexuppräkning, här kan man bara konstatera att det fallerar radikalt inom skallbenet………

  Det råder inga tvivel om att MP har förlorat landsbygden sedan länge och nu tror man att man köpa tillbaka ”de dumma lantisarna” med 4000 kr. sådant förslag. Inte ens MP själva, skulle driva. Det är lika bra att vi uttrycker det i klartext. S och Mp hatar folket på landsbygden, deras kultur och deras levnadssätt. Folket på landsbygden, är den delen av folket som står i vägen för S och MPs våta dröm om täta storstäder med mycket folk och med hård social, politisk och ekonomisk kontroll.

  Utanför dessa städer, skall det bara finnas orörd vildmark, med frilevande djur och urskogar. Av den anledningen vill S och Mp beskära landsbygdsborna på deras frihet och det gör man genom att driva en politik som gör det omöjligt att bo på landsbygden.

  Enligt S och Mp så är frihet och demokrati ett problem som står i vägen för deras klimat och miljöpolitik och bör därför beskäras.

  Ska en effektiv drivmedelspolitik föras så kan fossila delar beskattas emedan all inblandning vara skattebefriade som punktskatt och moms. Det är inte en femtioöring hit eller dit utan ett synsätt som beskriver ett beslut mot ett miljömål, inte hur man tvingar in medel till statskassan i absurdum.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Tyvärr så finns många i Sverige som tycker att det inte ska bo folk i Norrlands inland , utan där ska vara orörd natur. Det behövs ett rejält omtänk när det gäller beskattningen av bränslen så att hela landsdelar och näringar slås ut.

 4. Håkan

  Det anses ju helt okay i det här landet, att man kan sitta på en tidning som Aftonbladet och påstå att det är inte en mänsklig rättighet i något dom kallar landsbygden.Inte för att jag blir förvånad över hur vissa tänker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.