Energidebatten

Debatten om Sveriges energiförsörjning i TV 4 igår var intressant. Där framgick att vi har två tydliga block. Oppositionen som anser att vi behöver mera planerbar energiproduktion som grund, vattenkraft och utbyggd kärnkraft. Regeringssidan med S,Mp,C och V som lagt ner kärnkraft i förtid och som tror att vi klarar Sveriges energiförsörjning med enbart sol och vind. Antar att importerad el från kolkraft i Polen och el från oljekraftverket i Karlshamn ingår i regeringssidans kalkyl. Det är upp till svenska folket att bedöma vad som ger en stabil energiförsörjning med låga priser och vad som är bäst för klimatet.

4 kommentarer

  1. Leif

    Hej

    Hur mycket EL har vi importerat 2021 och hur mycket EL har vi exporterat 2021?

    Baserat på dom siffrorna, anser du att vi har elbrist i landet?

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Problemet är ju att det inte blåser jämt. Det hjälper ju inte att vi exporterat el en månad när det är kallt och inte blåser nästa månad. Det är då vi tvingas importera smutsig el från polsk kolkraft och bränna smutsig olja i Karlshamnsverket.

    • Arbetare

      Väldigt korkat sätt att resonera.
      När vedförrådet gapar tomt mitt i vintern hjälper det inte att skryta om hur många kubik ved man sålde billigt i somras , det som räknas är om man fryser ihjäl eller inte .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.