Protestera i Norr

Norra Sverige måste protestera kraftigare mot Regeringens infrastrukturplan. När man vill satsa flera hundra miljarder på höghastighetståg i södra Sverige så finns inga pengar till vår landsända. Ingen färdigställd Norrbottniabana. Sämre vägar med lägre hastigheter. Satsningar på Inlandsbanan kan vi bara glömma?

8 kommentarer

  1. Jörgen K

    Frågan är när sjukdomen kom, var det vid Hallandsåsen tro?

    Ser man till den del av bottniabanan som är byggd har inget infriats som man gick till beslut på, Inget säger att det sker med Norrbottniabanan heller!

    På samma sätt som inlandsbanan vore ett bättre nyttjande av skattemedel är att reinvestera i befintliga banor, både kust som inlandsbana. Den senare skulle det sättas statlig trafikplikt på.

    Vägarna, det avsattes 170 miljoner extra till vägarna i glesbygd, än så länge ligger de medlen orörda men i vanlig oordning fungerar de som buffert då varenda projekt som dras igång efter kusten överskrider sina budgetar.

    Så vi får nog vara utan både vägar och järnvägar fram till det tillfället vi sänder politiker som representerar oss, och inte mammon……De fick visst löneförhöjning igen läste jag, inte illa ökningar vill jag påstå….

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Nu gäller det infrastrukturpropositionen. Något annat. Som arbetats fram av Regeringen. Moderaterna säger nej till höghastighetståg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.