Skatt på parkering

Regeringen funderar ständigt på nya sätt att försvåra för bilister i Sverige. Spelar ingen roll om de kör diesel eller elbil. Nu finns förslag om en ny skatt på parkeringsplatser. Vilken har utsetts till utredare? Jo Miljöpartisten Åsa Romson. Risken är stor att nya dråpslag kommer mot svenska bilister.

9 kommentarer

  1. Arbetare

    Vänta du bara .
    Snart ska staten ha in några tusen per parkeringsplats och år oavsett om det gäller Södermalm eller Kaunisvaara.

    Allt i den heliga miljökyrkans namn.

  2. Jonsson

    Att dom ska hålla på och jävlas!
    Skatten är tänkt att minska parkeringsytor t ex vid stormarknader?
    Det är inte lätt att storhandla och ta hem kassarna med lokalbussen. Det finns inte utrymme ombord, och blir tungt att kånka omkring med matkassarna.
    Folk blir nekade att åka lokalbuss i Umeå, med exv. stora mattor från IKEA. Anledningen är att de kan bli farliga projektiler vid inbromsningar.
    På långfärdsbussarna får passagerare bara medföra begränsad last.
    Förstår inte hur kommuner kan vara positiva till detta, handlarna förlorar ju kunder. Tror inte detta resulterar i fler busslinjer och avgångar i Norrland.

  3. brorson

    Och på vilket sätt vore det ett dråpslag mot bilister i V-mina, om det inte längre lönar sig för bilister i Vännäs att åka till stormarknader i Umeå och handla, jämfört med att gynna någon butik i den egna kommunen? Antar att du måste handla för många tusen kronor varje gång för att en liknande inköpsresa ska löna sig för dig, även om parkeringen vid stormarknaden i Umeå är gratis. Felet med förslaget är väl inte att dessa inköpsresor blir dyrare är väl inte skatten i sig, utan att skatten tillfaller den kommun, där stormarknaden är belägen. och inte de långväga kundernas hemkommuner? Skatten är naturligtvis framtagen för att rädda cityhandeln i de kommuner, där dessa stormarknader finns och ev. i deras kranskommuner, där skyltfönstren redan gapar tomma, som om de hade hemsökts av digerdöden. Om det ska bli P-skatt vid ICA i V-mina är väl du med och bestämmer? Kanske ett bra sätt att tvinga Dorotea-bor att handla lokalt?

  4. Gunnar.F.

    Nej det är nog snarare ett nödvändigt ont, att dra in pengar till välfärden och det svarta hålet invandringen.
    Invandringen kostar det blev ingen vinst på sikt av de importerade pensionsräddarna som sades!
    Det är för lätt att bli svensk medborgare, det räcker med att åka tunnelbana som Toblerone Mona sa, nu börjar räkningarna trilla in till dumsvensken o även till de andra som tyckte att det pågått för länge, all ’nyberikning’ efter år 2000 är en för mycket på flera plan!
    Sossarna kan ju inte höja skatten mera i ett av världens mest Skattetyngda länder, så det är ju lättare att höja skatten o tillföra nya skatter på allt som har med fordon att göra, då kommer dem ju undan med att det ”räddar”klimatet o på så sätt får dem (S) m.fl. meds sig fårskocken på tåget, ja visst Sverige skall rädda världen som den humanistiska stormakt etabli(S)semanget o den hjärntvättade fårskocken säger o tycker att vi är!
    Synd på ett sånt välmående land, att det blev så här,,, förstört!
    Till detta kan läggas; att det förmodligen snart smäller av en terrorbomb, som ’tack’för att socialen försöker rädda muslimska barn från enligt Svenska mått,dåliga hemförhållanden!
    Repatriera mera o stoppa flera, borde bli Sveriges ledord, för att rädda det som räddas kan, annars kan siste man ta med flaggan.
    Det kommer att bli värre, om inte……!

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Sverige är på väg i fel riktning. Känns otäckt att det byggs upp spänningar i vårt samhälle som kan bli till något riktigt otäckt.

  5. Håkan

    Det är klart att det kostar på att vara en moralisk stormakt.Då måste man ständigt söka nya inkomstkällor.Socialdemokrater har alltid varit världsmästare på den grenen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.