Rysslands vänner

Nog kan man tycka att det är märkligt att när Ryssland hotar med krig och samlar 150 000 man vid gränsen till Ukraina så står delar av yttersta vänstern och yttersta högern på Rysslands sida. Ukraina är en demokratisk stat som valt ledare och politik på demokratisk väg. De vet vad det innebär att styras från Ryssland. De har varit med om det. Det innebär förtryck, lidande och död. Sverige måste stödja Ukrainas självständighet och hjälpa till att stärka deras försvar. Det är det bästa sättet att undvika krig i Europa.

12 kommentarer

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det finns ju en anledning till varför Moderaterna inte vill ha SD i en regering. Europapolitiken, säkerhetspolitiken och NATO anslutning är några.

  1. edor vilhelmina

    Jag håller med. Putin kan inte hålla på krusas längre, det måste bli ett stopp på hans diktaturfasoner. Sedan hur det utvecklas vet vi inte, men vi (EU och världen i övrigt) kan inte bara stiga åt sidan och låta detta fortgå. Han har redan många mord på sitt sinne och fler lär det bli om han fortsätter. Det är bland världens farligaste män just nu.

      • arbetare

        Betvivlar att Putin bryr sig speciellt mycket om vad någon politiker i lilleputtlandet Sverige säger .
        Vi är inte direkt någon storspelare på världsmarknaden oavsett vad Löfvén & Co tror .

        De korrupta regimerna i Ukraina har fått miljoners miljoner i ”demokratistöd” under åren som försvunnit mystiskt utan att komma folket till godo så varför göda oligarkerna mer än vi redan gjort ?

        Mina skattepengar borde inte gå till oligarker , diktatorer eller despoter vare sig i Ryssland , Ukraina eller någon annanstans i världen .

          • arbetare

            Det har de sagt ända sedan 1991 utan att något förbättrats i grunden .
            Efter den USA-stödda statskuppen 2014 har definitivt läget förvärrats eftersom all politisk energi lagts på att kasta skit på varandra och ingen brytt sig märkbart om lag och ordning förutom att de olika politikerna anklagar varandra för korruption hela tiden .

          • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

            Du verkar vara felinformerad. Efter att dåvarande Presidenten beordrat att skjuta ihjäl folk på öppen gata i Kyiv så flydda han landet. Han blev sedan avsatt av det demokratiskt valda parlamentet. Flera demokratiska val har sedan hållits i landet. Till skillnad från hur det varit i Ryssland. Ukraina har haft en positiv ekonomisk utveckling till skillnad från Ryssland där folket får det bara sämre och sämre. Samtidigt som de styrande roffar åt sig och blir rikare och rikare.

          • arbetare

            Jag tycker inte att en årsinflation på upp till 46% , gigantiskt handelsunderskott och en pank riksbank är speciellt signifikativt för ekonomisk förbättring .
            För att citera wikipedia :
            ” Landets ekonomin är sönderslagen och statskassan tom efter skenande militärutgifter och en återbetald gasskuld till Ryssland ”
            Eller Landguiden :
            ”Och trots alla löften om reformer och stränga krav från långivarna har Ukraina inte heller fått bukt med korruptionen. Till det kan läggas coronapandemin. ”

            Samma sak gäller i Ryssland och Ukraina ; oligarkerna styr och bestämmer vem som vinner valen .
            I Ukraina blev till och med en oligark vald till president….

          • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

            Den nuvarande Presidenten var ju skådespelare och vann ett demokratiskt val.I Ryssland fängslar man oppositionella, giftmördar dem eller skjuter dem på öppen gata.

  2. olle

    Om Putin skruvar igen gaskranarna till Europa och slutar leverera olja, så kommer priserna på el och diesel att fördubblas. Tur att vi går mot sommar , så man kan kanske hålla värmen med braskaminen.
    Har laddat ordentligt med björkved. Bilen ställer jag av och parkerar i garaget. Fisk, o kött finns i frysboxen som drar väldigt lite ström. Jag klarar mig alla gånger.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Ja det är skönt att elda med ved.Har också bra med älgkött och en del fisk.Vi klarar oss ett tag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.