Katterna räknas

Nu ska katterna räknas. Beslut har tagits i Riksdagen. Bara M,Kd och C röstade emot. Tokigheterna fortsätter. Finns betydligt viktigare saker att satsa pengar på. Varför inte ta reda på hur många och vilka människor som befinner sig i Sverige?

4 kommentarer

  1. David

    Det här är lite fejk news. Det är ingen ”katträkning” utan katten får bara samma status som hunden haft under många år. Att katten precis som hunden ska vara Id-märkt och registerad.
    Bland annat så tyckte Polismyndigheten det här var välkommet eftersom det frigör resurser ifrån polisen när de slipper hantera katterna som hittegods och lättare kan återföra en bortsprungen katt med sin husse/matte. Jag vet inte vad du tycker, men nog är det bättre att polisen är ute i yttre tjänst än att tömma kattlådor inne på stationen.

    Registret är dessutom självfinansierat eftersom det kommer en egenavgift.

    Det här är bra både för katternas skull men ocksä samhällsekonomiskt lönsamt.

    Det finns moderata riksdagsledamöter som årligen motionerat kring detta. Kloka moderater som tyvärr blev överkörda av partigruppen.

  2. Jörgen K

    Det är Sverige i ett nötskal, båtar värda 50.000 till tiotals miljoner åker runt i skärgården helt utan registrering eller beskattning. Men att skapa register för katter, mäta hur mycket en ko fiser eller ett sugrör lägger man ner ofantlig energi och skattemedel på………..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.