Ryska rövarband

Ryska soldater i Ukraina uppträder inte som disciplinerade soldater. De uppträder som rena rövarband. De mördar, plundrar och våldtar.De som hoppades att det som händer i Ukraina var Putins fel har nog misstagit sig. Vanliga ryssar verkar ha ett direkt förakt för det ukrainska folket och ser dem som mindre värda.En ukrainsk man som ringde till ryssar för att upplysa om vad som händer möttes av rent förakt och hat.

Nu måste alla länder hjälpa Ukraina med alla medel att vinna det här kriget. Det gäller inte bara Ukraina utan vilken värd vi vill ha och vilka värderingar som ska gälla. Den världsordning som skapats efter andra världskriget står på spel. Demokrati och frihet står mot diktatur, förtryck och mördande.

Har svårt att förstå de svenska som vill avveckla det det svenska försvaret. Vill man verkligen släppa in mördare och våldtäktsmän in i Sverige?

7 kommentarer

 1. Håkan

  Mördare och våldtäktsmän har vi redan släppt in anmass. i 25,30 år så det behöver inte fyllas på.I Ukraina finns det bara två sätt att få slut på dödande och övergrepp.Ukraina viftar med vit flagg.Eller att västvärlden står upp som en man och jagar ut djävulen ända åt Sibirien.TVgalor skrämmer inte Putin.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Det är den ryska armén som ska dra sig Ukraina. Annars måste den krossas med hjälp av alla demokratiska stater. Ukraina ska absolut inte vifta med någon vit flagga. De har ingen anledning. De ska inte ge upp sitt land till ryssarna. Det är deras land.

   • Håkan

    Min tes är bara att rädda människo liv.Men självklart är det Ryssar som ska ut från Ukraina.Men jag vet inte hur det ska gå till.Om vi bortser från vårt lilla land,som borde inse sin plats i hierarkin.Så är ju Nato och dess medlemsländer givetvis livrädd för ett världskrig om man helt enkelt går in i Ukraina.Det är inte lätt att boxas med djävulen som har bomben.

     • Håkan

      Kan bara hoppas att du har rätt.Det är så fruktansvärda bilder på hur man går fram,och allt mänskligt lidande.

 2. Jörgen K

  Den ryska björnen är reducerad till en sliten teddybjörn med ett utslitet öga och trasigt öra. Urholkad av oligarkernas tullande i syltburken. Det spelar ingen roll i vilken konflikt Ryssarna varit del i senaste 30-40 åren har respekten för liv och egendom varit fullständigt obefintlig. Dom är skolade till denna svinaktiga attityd, de kan inte bättre helt enkelt.

  Att en stat ingående i av de fem sittande med veto i FN’s säkerhetsråd angriper en annan fri suverän stat som Ryssland nu gjort, får aldrig någonsin gynna inkräktaren. Det måste bli ett slut på gruppfotograferandet i EU och ordentligt utökade leveranser av kraftigare vapen för deras försvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.