Bra svenskt skogsbruk

Svenskt skogsbruk har byggts genom lång erfarenhet och kunskapsuppbyggnad. Kolförrådet i skogen har fördubblats på 100 år genom aktivt skogsbruk. Ökande kolförråd och ökande antal grova träd kan raseras om okunskap och känslor styr skogsbruket. Skogens produktion av råvaror behövs för att komma till det fossilfria samhället.

4 kommentarer

 1. Kenth

  till djuren och naturens förtret…finns snart inga naturliga och vackra skogar kvar.
  Tomytor likt ett krigshärjat land tar över där det en gång var en skog där djur och
  biotoper samsades.
  Edit: det tar mellan 80-100år för en planterad trädplanta att bli vuxen.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Känslor utan fakta. Vi har aldrig haft så stora rovdjursstammar som nu. Vill man hellre använda plast och betong så är det sämre för vår planet. Andelen reservat och skogar som inte brukas ökar kraftigt, uppåt 30% nu.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Din kommentar tyder på okunskap. Det är klart att ekonomi styr det mesta i världen men för att fortsätta att ha växande skogar som tar upp koldioxid måste vi fortsätta att bruka skogen. Vi kan då fortsätta att ersätta produkter baserade på olja med produkter av träfiber.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.