Ingen högre pension

Vi har fortfarande inte fått någon vettig förklaring till varför S,V,Mp och C nekade 1,3 miljoner pensionärer en höjning av pensionen. Den som har 14-15 000 kr/mån behöver väl också en höjning med dagens stora prishöjningar på allt. Kan inte heller förstå varför det är så viktigt att de som aldrig arbetat ska ha lika hög pension som de som jobbat ett helt liv.

6 kommentarer

 1. Leif

  Fast varje tänkande person utanför sekten M vet att det var ni som röstade nej.

  Vad tar man för att bli såhär förvirrad, svamp?

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Du känner tydligen inte till de förslag som Riksdagen hade att ta ställning till. Vänstersidan förvägrade 1,3 miljoner pensionärer en höjd pension. Varför?

   • Drutten

    Svaret är att pengarna ska räcka till bidrag åt fler invandrare i framtiden som ska uppbära bidrag och infödda som inte vill ta ett jobb fast de är fullt arbetsföra. Sen kan ju vissa av en eller annan orsak inte jobba men det är en annan femma.

  • arbetare

   Varför var det viktigast för C / V / S / Mp att den som aldrig gjort ett hederligt dagsverke ska få mer i pension än den som jobbat hela livet ?

 2. Jörgen K

  Då olika förslag ställs mot varandra uppenbaras en märklig företeelse, de allra flesta blir enögda och förmår inte se längre än näsan når.

  Den så kallade pensionsmutan som gav extra näring till att inte arbeta som drogs i riksdagen mot bättre vetande är ett exempel. Här tog man inte hänsyn till pensionsgruppen utan stövlade på utan reflektion och då ett förslag som presenterades som även skulle premierat pension baserat på arbete så slutade de flesta att ens försöka tänka.

  Ett annat är höjd pensionsålder där den rödgröna röran verkligen gick i taket då förslaget lades fram som diskussion för knappt 20 år sedan, det blev inget då men kritiken bredde ut sig. Märkligt då det verkligen klubbades med den rödgröna klubban blev det tyst.

  Är det enfalden som styr media och flertalet enskilda, vore det inte bättre om kunskap och lite eftertanke tog plats i stället.

 3. Kenth

  Höjd pensionsålder gör att jag får ta av mitt arv från föräldrarna och gå från jobbet
  1-år innan jag kan lyfta pension pga. både fysisk o psykisk ohälsa(skiftarbetare)
  Reträttplatser var längesen det ordet slutade existera i arbetslivet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.