Våld och otrygghet

Våldet och otryggheten sprider sig från storstäderna och ut i landet. Nu skjuts det i Ockelbo, en ort i Norrland med 3000 invånare. De som hela tiden förnekar problemen har inte några lösningar tyvärr. Sverige kan betydligt mycket bättre!

7 kommentarer

  1. Drutten

    Tyvärr, nej med sittande regering kan Sverige inte bättre. Nu måste andra planhalvan få sin chans. Då får vi svart på vitt om något förändras.

  2. tjalle

    Om det skjuts mer kanske inte gängen hinner rekrytera fler, självsanering alltså. Det oerhört tråkiga är ju att oskyldiga kan drabbas. Regeringen har tappat greppet trots att Mogge säger annat och hänvisar till hur mycket bra de gjort. Men Magdalena har ju sagt att NU ska de ta tag i problemet, hur många gånger de sagt detta vet jag inte men många är det. Utredning på utredning ,så håller det på. Och ingen vågar säga att allt beror på en urusel integration, ajjabajja då kommer rasistkortet fram. Och alla partier skyller på varandra ,och kommer ideer om lösningar slås dessa OMG ner för att sedan helt plötsligt komma upp som regeringens förslag. Var fan är det efterfrågade samarbetet. Djävla sandlåda

  3. edor vilhelmina

    Mycket som lovas från M. Även konsten att oroa människor verkar vara en framgång. Ingen el och otryggt i samhället. Man vill också sänka bränsleskatten och bygga ny kärnkraft. Min fråga är, hur ska allt detta finansieras, samtidigt som ni vill sänka skatterna?
    Sjukvården går inte heller så bra, vården överhuvud taget. Människor jobbar ihjäl sig, på golvet p g a indragningar. Hur ska vi få tillrätta det, genom skattesänkningar här också?
    Ser vi till V-mina, vad tycker du själv här bör göras som kan bli bättre. Jag tänker inte nämna något, det får du lista ut själv.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Undersökningar visar att svenska folket känner sig allt mer otrygga. En fungerande energiförsörjning är ju en huvuduppgift för staten, vilket nuvarande regering rivit ner. Det finn inga alternativ till kärnkraft för en fungerande elförsörjning i södra Sverige. I Västerbotten har majoriteten satsat på flera administratörer inom Regionen. Vi vill satsa på mera läkare, sjuksköterskor och undersköterskor istället. Återkommer till Vilhelmina.

    • arbetare

      Ett otryggt samhälle utan el är ju vad S skapat under de senaste åtta åren , eller hur ?
      Du kan ju inte ge oppositionen ”äran” för det regeringen ställt till med .

      Det finns många saker att göra som både sänker kostnaderna för vanligt folk och ger mer pengar över till annat i statskassan .

      Att exempelvis sänka etanolinblandningen i drivmedlen till EU-nivå minskar drivmedelskostnaderna för vanligt folk , minskar Putins krigskassa eftersom Sverige köper 96-97% av Rysslands totala etanolexport ( enl . exportrådets siffror ) och minskar vårt beroende av utländska drivmedel , delvis eftersom vi köper nästan all etanol utifrån , delvis därför att alla fordon kommer att dra mindre per mil med bättre bränsle .

      En annan sak som sparar både pengar och lidande är att minska på biståndsmiljarderna som i dagsläget regnar över diktaturer och despoter runtom i världen .

      Måste vi verkligen ge sammanlagt över en miljard till ledarskiktet i exempelvis Ryssland , Vitryssland , Kina , Hamas eller PLO varje år ?

      Borde vi inte börja ställa lite krav på exempelvis demokratiska reformer eller villkora de 500 miljoner vi ger till Hamas/PLO med att de slutar kasta bögar från hustak , slutar skära halsen av småflickor som inte vill gifta sig med sin 30 år äldre kusin eller för den delen helt sonika slutar med att skjuta raketer mot civila mål , både sina egna och judiska ????

  4. arbetare

    Du glömmer ” fler fritidsgårdar ” , ” högre bidrag ” och ” lägre straff ” , den universiella S-medicinen mot alla uppkomna samhällsproblem …..

    • Håkan

      Och från Polisen sida.Pizzakvällar,dra omkring med korvmojar i av S skapade sjuka områden,slut skjut måste tas upp igen,”vissa” lyssnar ju givetvis på den uppmaningen,he,he,he.Inför obligatorisk knäböjning inför inporterad pöbel.Det enda som kommer att decimera dessa importerade våldsmän är att dom till slut kommer att skratta ihjäl sig åt alla naiva,fjantiga förslag från Andersson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.