Strömlös

Hörde att Miljöpartiet för fram en ny kandidat till Energiministerposten i en ny röd-grön regering. Han heter Inge Ström.

2 kommentarer

  1. leif

    227 svenska storföretag kräver nu tydliga politiska beslut för att accelerera klimatomställningen – “i stället för att bromsa den”. Det skriver företagarna, däribland chefer för Ericsson, Telia, Ica, Postnord och Coop, på Aftonbladet Debatt.

    Företagarna hänvisar till Parisavtalet och målet om halverade utsläpp till 2030 och att begränsa uppvärmningen till max 1,5 grader.

    “Det som bekymrar oss är att så många av er politiker i Sverige lyfter fram denna omställning endast som ett stort problem, när den i själva verket även är en enorm möjlighet”, står det i debattartikeln.

    Storföretagarna menar också att det är i omställningen av det svenska näringslivet som de nya jobben kommer att skapas.

    “I den politiska debatten hörs ibland ett ifrågasättande av varför Sverige ska gå före i klimatomställningen. För oss är den frågan märklig. Inom näringslivet är det en självklarhet att gå före”, skriver de vidare.

    Slutligen kräver de ett större engagemang för klimatomställningen från politiskt håll.

    “För att komma fort framåt nu krävs mod och tydliga politiska beslut som accelererar omställningen och inte bromsar den.”

    Dags att vakna, moderatmongon?

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det är ju S,V,Mp o C lom lagt ner kärnkraft så att vi tvingas bränna olja i Karlshamn. Moderaterna vill bränna mindre olja. Det är klimatvänligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.