Förnyelse i Vilhelmina

Vilhelmina behöver en förnyelse i politiken. De som tidigare styrt kommunen verkar leda vår kommun till nya ekonomiska underskott och ekonomisk kris. Socialdemokraterna styrde före valet 2018 och blundade för kommande jätteunderskott. Den koalition som tog över efter valet leddes av Centerpartiet och Kristdemokraterna, Moderaterna hölls borta från inflytande. Koalitionen var handlingsförlamad och kunde inte ta tag i problemen och sanera ekonomin. Koalitionen sprack. Kristdemokraterna kunde inte verka för en budget i balans. Deras låtsaspengar i budgeten var direkt oansvariga. Deras förslag på skattehöjning i en kommun med en av landets högsta skattesatser hade inte löst kommunens problem. De gånga 4 åren har ekonomin rätats upp men skuldsättning ökat rejält.

Nu har en majoritet av kommunens partier redan intecknat reserver för nästa års budget. Moderaterna lade förslag på ytterligare besparingar i en överstor kommunförvaltning, men fick nej.

Nu behövs mera inflytande av Moderat politik i Vilhelmina. Vi står för både lång erfarenhet och ungdomlig förnyelse och nytänkande. Vi vill utveckla kommunen genom aktivt stöd till entreprenörskap och företagande. Hela kommunen ska utvecklas. Vi vill åtgärda missförhållanden på våra äldreboenden. Vi vill ha en förstklassig äldreomsorg i hela kommunen. Vi vill sats på de skolor som finns, både fjällskolor, Volgsjö skola och Hembergsskolan. Vi vill utveckla samarbetet inom Gymnasieförbundet. Vi vill åtgärda lokalsituationen på Volgsjö skola.Vi vill samarbeta för Vilhelminas bästa.

 

Gå och rösta på Moderaterna för en stabil ekonomi i balans. För nytänkande och framtidstro i Vilhelmina!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.