Våldet ökar

Vapenvåldet och antalet skjutna i Sverige ökar i år igen. Folk som bagatelliserat skjutningar fortsätter att bagatellisera. Tidningar anser att våldet fick för stort utrymme i valdebatten. De som hela tiden bagatelliserar har ett stort ansvar för utvecklingen. Det är ni som bidragit till att effektivare åtgärder stoppats. 51 döda hittills i år borde väl göra att alla vaknar upp och inser allvaret. Polisen håller presskonferenser på grund av det allvarliga läget. Verkar som att vi tappar kontrollen över utvecklingen.

Magdalena Andersson sade att hon inte känner igen Sverige. Det gör inte de flesta i vårt land.

5 kommentarer

  1. brorson

    Tyvärr tror jag att även Moderaterna håller på att bli frånsprungna av de kriminella gängen och deras uppbackare inom politiken, vilka styvnackat motsätter sig mer effektiva åtgärder. Den tiden är förbi, när det som vände i Danmark, räcker för att vända utvecklingen även i Sverige. Förutom att Sverige måste genomföra ALLTING, som har gjorts i Danmark, måste Sverige komplettera med sina egna vägar. Det vågar inte M eftersom inte bara oppositionen utan även – gissar jag – delar av regeringsunderlaget (L) är mot. Inom L finns en perverterad syn på ”rättssäkerhet”.

    Att hindra kriminella från att begå nya brott, att skydda icke-kriminella från att bli offer för brott, att skydda även kriminella att bli offer för andra kriminellas brott (mord) utmålas som grova övergrepp. Den svenska rättsordningen går fortfarande ut på att inga straffrättsliga åtgärder ska sättas in förrän någon bevisligen har begått ett mycket allvarligt brott (mord).

    Oppositionen fantiserar om att brotten mirakulöst ska minska om de ungdomar, som rekryteras in i gängen, varje morgon kan se BÅDA sina föräldrar gå till jobbet. Har ”föräldrafritt” någonsin förhindrat brott? Hela rättssamhället väntar alltså på att någon ska mördas, innan något ingripande sker, i stället för att de blivande mördarna buras ín för sina tidigare begångna brott. Dessutom klaras ju bara var femte mord upp.

    Jag har själv under ett par års tid tjatat om att förvaring måste införas som en extra påföljd EFTER avtjänat fängelsestraff för särskilt farliga återfallsförbrytare, som på sannolika skäl kan befaras återfalla i brott av allvarligt slag, och inte kan utvisas därför att de är svenska medborgare. Samma ska gälla för utländska medborgare, som har återvänt till Sverige för att begå nya brott, trots utvisning på livstid. Denna extra påföljd ska utdömas av brottmålsdomstolen samtidigt med straffet för de begångna brotten.

    Forsell, M, har uttalat si positivt om förvaring, men utan att precisera vad partiet egentligen vill med detta, hur det ska utformas i praktiken, etc, men partiet verkar ha släppt frågan under valrörelsen och regeringsbildningen. P.g.a. motstånd från oppositionen och delar av regeringsunderlaget (L)? Under tiden har situationen förvärrats ytterligare, så att det inte längre räcker med förvaring för de mest förhärdade kriminella. De unga rekryterna, de som begår brotten, måste också bort från gatorna.

    De måste skyddas både från att begå egna brott och från att bli offer för andras brott. Och deras föräldrar måste skyddas mot att behöva begrava sina barn eller se sina barn växa upp som mördare. Vi måste bort från de verklighetsfrämmande diskussionerna om ”fler LVU-omhändertaganden” och i stället införa en ny form av förvaring för ungdomar i Kriminalvårdens regi, ett slags skyddsuppfostran.

  2. brorson

    Det råder heller inget tvivel om att kriminella från andra länder väljer att begå sina brott i Sverige.

    1. Den unika svenska offentlighetsprincipen hjälper utländska brottslingar att begå brott i Sverige och mot svenskar. Svenska myndigheter är t.o.m. enligt lag skyldiga att hjälpa de kriminella att planera sina brott, med bl.a. detaljerade upplysningar om brottsplatser och tilltänkta brottsoffer.

    2. Det är mycket lätt att ta sig in i och vistas illegalt i Sverige. Risken för utvisning är minimal.

    3. Risken att åka fast för begångna brott är mindre i Sverige än i andra länder. Många utländska brottslingars hinner begå mängder av brott, innan de eventuellt åker fast för något av brotten, och har då hunnit bli svenska medborgare. Även om de inte har hunnit bli svenska medborgare, kan de inte utvisas p.g.a. regeln, som säger att utvisning p.g.a. brott bara får ske om det finns ”särskilda skäl”, om personen ifråga har vistats mer än fyra år i Sverige.

    4. Svenska fängelsers är som lyxhotell jämfört med fänglserna i hemlandet och de flesta andra länder. Det är dessutom lätt att fortsätta den brottsliga verksamheten inifrån fängelserna tack vare frikostiga permissioner och möjligheten att anlita andra fångar och t.o,m. fängelsepersonal som kurirer.

    5, Med de frikostiga straffrabattsystemen blir fängelsestraffen inte lika långvariga, som det står i domarna. Under fängelsetiden har de utländska brottslingarna knutit kontakter med andra kriminella och bildat nya ligor med dem samt har lärt sig mer om Sverige.

    6. Tack vare EBO-lagen och de offentliga personregistren kan man utnyttja landsmän mot deras vilja för gratisboende. Och under hot tvinga dem att medverka i den brottsliga verksamheten.

    7. Utvisning av personer, som vistas illegalt i Sverige torde vara den lägst prioriterade uppgiften för polisen. Och personer under falsk identitet kan vistas här under åratal som asylsökande.

  3. brorson

    Problemet är att det fortfarande finns starka krafter inom politiken, media och juridiken, som ser de kriminella som offer för ”samhället” och en hämndlysten allmänhet, som vill de kriminella (offren) illa. Och som tycker att de kriminella måste skyddas mot de laglydiga (de ”blodtörstiga”). Straffrättsliberalernas paradnummer är att denna laglydiga allmänhet (varav många själva är invandrare) är rasister, som drar alla invandrare över en kam och vill utvisa alla. Jag hare intrycket att M är rädda för att få denna maktelit emot sig, och därför inte vill föreslå åtgärder som skulle göra skillnad redan efter ett par år.

    Utvisning av personer, som inte har rätt att vistas i Sverige, och ej heller är seriöst asylsökande, måste bli en av polisens högst prioriterade uppgifter. Vi har nog med våra egna brottslingar, de som är svenska medborgare. Dessutom måste asylprocessen snabbas upp. Tiden från ansökan till beslut i första instans (Migrationsverket) kan kortas ner till elva dagar. Beslut i andra instans (migrationsdomstolen), bör komma in en månad efter överklagandet.

    EBO-lagen måste avskaffas. Den asylsökande ska hela tiden bo på någon av Migrationsverkets flyktingförläggningar och vara omedelbart tillgänglig för delgivning av beslutet. Avvisning till hemlandet, efter definitivt avslagsbeslut, ska ske så fort praktiskt möjligt. Detta vore också ökad trygghet och rättssäkerhet för flyktingar och andra invandrare, som vistas legalt i vårt land. Att slippa våldgästas och hotas av kriminella landsmän.

  4. brorson

    Södertäljes avgående kommunalråd Boel Godner, S, har gjort allting rätt och mer därtill, och ändå händer detta. Måtte detta bli slutet på Morgan-doktrinen, som gått ut på att skylla på kommunerna och deras s.k. förebyggande arbete. Det är för många kriminella – i alla åldrar – som är ute samtidigt. En kriminolog menar att polisen måste öka ”lagföringen” av ledarna, Men alla andra, då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.