Missnöje

Man märker ett tydligt missnöje i Public service med hur svenska folket röstat , den politik som kommer att föras och den Regering som tillträder. Sååå märkligt!

6 kommentarer

  1. brorson

    Public service infördes av Olof Palme under starkt motstånd från samtliga borgerliga partier, Men fanns då inget som talade för Palmes linje i frågan? Jo,. Då, men inte nu längre. Det, som måste anses som en nödlösning under Palmes tid p.g.a. dåtidens tekniska ofullkomligheter, har nu på något märkligt sätt blivit liberal ideologi. Public service behövs alltså inte längre ens för att uppnå Palmes mediepoltiska mål, och alltså än mindre för att uppnå borgerliga mediepolitiska mål, och bör därför avskaffas helt. Ingen behöver public service, utom de politiska journalisterna och kommentatorerna själva.

    Hör vad den tidigare moderatledaren Ulf Adelsson har att säga om saken; https://www.expressen.se/tv/nyheter/val-2022/ulf-adelsohn-det-ar-helt-groteskt/

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      De statliga medierna hade ju monopol. Socialdemokraterna var ju starka motståndare till fria medier och att svenskarna skulle få skaffa paraboler. Ville ha kontroll över medierna.

      • brorson

        Under Palmes tid fanns ingen teknik, varmed personer, som inte hade betalat någon avgift till programbolaget, kunde hindras att titta ändå. Den tekniken finns idag, varför tvångsavgiften som nu betalas via skattsedeln, borde avskaffas och public service borde läggas ner. Valet DÅ stod därför mellan reklamfinansiering eller finansiering genom en tvångsavgift, som betalades under straffhot.

        Modellen var radiolicensen, som hade finansierat Radiotjänst, som haft monopol på radiosändningar i Sverige sedan 1925. Radiotjänst ägdes av tidningsföretagen, som genom detta sitt radiomonopol – på gott och ont -förhindrade verklig konkurrens med tidningsföretagen. Att statligt styrda medier skulle kunna vara fristående från politiken är ett önsketänkande.

        Antingen styrs medierna av politiken eller också styrs politiken av medierna (= en handfull stockholmsbaserade TV-chefer och journalister, vilket Ulf Adelsson har beskrivit. Samtidigt som public service-anhängarna i Sverige varnar för att Sverige skulle kunna bli som Ungern och Polen är Sverige värre än de länderna, med förutom public service-avgiften på skattsedeln de frikostiga ekonomiska presstöden från staten.

  2. tjalle

    Inte alls märkligt PS är så politiskt styrt. Lyssnade på ett radioprogram där Mark L snackade skit i 10 minuter mot SD .Jag har inte mycket för SD men de är trots allt demokratiskt tillsatta på grund av stort väljarstöd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.