Skuggsamhället

Det är bra att regeringen vill utrota skuggsamhället. Människor som uppehåller sig illegalt i landet och riskerar att utnyttjas av skrupelfria människor. Jag har ännu inte fått någon bra förklaring till varför folk på vänsterkanten tycker att det är så viktigt att behålla skuggsamhället i Sverige.

En kommentar

  1. brorson

    Skuggsamhället ska avskaffas genom att de, som vistas illegalt i Sverige utvisas och hindras att återvända samt genom att de, som har begått brott, låses in tillräckligt länge som behövs för att hindra dem att begå nyas brott av allvarligt slag. Nuvarande praxis, att de redan måste ha begått ett sådant brott, för att låsas in så länge måste ändras. Men regeringen tvekar och tror att det räcker med dubbla straff för gängkriminella, exempelvis åtta månader fängelse i stället för fyra månader. Det räcker inte.

    Straff ska vara för redan begångna brott. Förvaring ska vara för att hindra nya brott, om det finns starka skäl att befara att den dömde kommer att begå nya brott av allvarligt slag, efter avtjänat fängelsestraff, om han blir fri då. Den risken ska bedömas av jurister och kriminologer, inte av hjärnkrympare inom sjukvården. Det är för många gängkriminella på fri fot samtidigt, som är ute och rekryterar förstagångsförbrytare i nedre tonåren, för att polisen ska ha en chans att hejda gängens framfart.

    Dagisfröknar hindrar inga treåringar att begå grova brott tio år senare på anstiftan av ännu äldre, som frigivits från fängelset och använder icke-straffmyndiga för att själva inte åka fast. Eller rentav beställer morden infifrån fängelserna med nyligen frigivna kumpaner som kurirer. Eller medfångar, som har obevakade permissioner. Även den nuvarande regeringen verkar ha snöat in på att visa den laglydiga majoriteten, som ändå inte begår några brott, att ”samhället ser allvarligt på de grova brotten”.

    Det är möjligt att dubbla straff och andra åtgärder, som regeringen tänkt genomföra, har fungerat i andra länder. Men det är för sent i Sverige. Ordet ”förvaring” nämns visserligen i Tidö-avtalet, men utan minsta konkretisering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.