Mindre värda?

Är vi i Inlandet mindre värda? Varför ska inte även vi ha en fungerande förlossningsvård? Den styrande majoriteten i Regionen har haft åratal på sig att åtgärda problemen men inte lyckats att vidta nödvändiga åtgärder.

6 kommentarer

  1. olle

    Jo de vill ha en ständig tillväxt ,men då måste ju även barnafödandet prioriteras 🙂 Eller så vill de kanske som verkar mest troligt avfolka inlandet

  2. brorson

    Enligt konventionen om folkmord är folkmord olika åtgärder som avsedda att helt eller delvis förinta en nationell, etnisk, rasmässigt bestämd eller religiös grupp som sådan, bl.a. åtgärder, som är avsedda att förhindra födslar inom gruppen. Å ena sidan är inte alla massmord folkmord, men å andra sidan behöver folkmord inte vara mord på redan födda personer. Regionen kan naturligtvis försvara sig med att avsikten med att försvåra födslar framför allt för boende långt från kusten inte är att förinta samerna som folkgrupp. Men om likheten med folkmord framhålls och regionen framhärdar i beslutet att försvåra födslar inom inlandsbefolkningen, blir det svårt att förneka att konsekvenserna därav är medvetna och därmed avsiktliga

    .Till det kommer andra åtgärder, som ingår i folkmordskonventionen, såsom utbyggnaden av vindkraften i renskötselområdet, som gör det svårare att försörja sig på renskötsel. Vi, som tillhör det svenska majoritetsfolket, överlever nog som folkgrupp även om BB i Umeå läggs ner. Så gör det, och rädda BB i Lycksele och återstarta BB i Vilhelmina. Och stoppa utbyggnaden av vindkraften, som ändå inte är till någon nytta.

  3. Jörgen K

    Det existerar ingen som helst förståelse bland regionpolitikerna överhuvudtaget, om alla de problem som uppstår i inlandet, i praktiken från Umeå Stadsgräns till Norska gränsen.

    Vad spelar det för roll att vi sänder ner politiker till Umeå då de i nästa sekund återigen står där som fån då de är fullständigt bortmanövrerade, utan att ens förstå vad som hände.

    Sedan 70-talet har över hälften av alla förlossningsenheter har lagts ner i Sverige, detta trots vi är mer än 30% fler.

    Kåtaviken till Umeå, 423 Km… Borgafjäll till Umeå, 314 Km… är det någon i Stockholm som skulle acceptera att tvingas åka till Sundsvall eller Göteborg för att föda.

    Med beaktande av de handlingar som cirkulerat inom Regionen de senaste 15-20 åren är jag inte ett dugg förvånad över utvecklingen. Socialdemokraterna har drivit en medveten linje där i princip allt ska orkestreras från Umeå, oavsett kostnad och resultat.

    Det är inte bara BB, här återfinns kök, operation, medicin, Rehab och ambulans.
    Ingen kan hellre undgå att drabbas av den absolut mest bedrövliga personalpolitiken, klart att det inte finns personal idag då man uppenbart agerar som svin över så lång tid.

    Nu bygger man nytt i Lycksele, men vårdplatser och personal på golvet blir färre. Samtidigt visas samma nyllen i media med mantrat som vi alla har hört till leda, var gång så låter det som en dåres försvarstal….

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Nedläggning av BB i Lycksele är ju bara utesluten. Vi behöver ett BB för Inlandet.

  4. Ove

    Undrar om dom vise männen i regionen vill åka i smärtor t ex från Ammarnäs till Umeå . Tvivlar. Men dom tror kanske att alla föder i stall. Men dom förväntar sig att mammorna ska åka på skumpiga vägar . Är det gjort nån barnkonsekvens analys?

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Verkar tyvärr som att den långsamma medvetna avvecklingen av BB i Lycksele går mot en permanent avveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.