Energiexperten

Tänk att vi fått en energiexpert som skriver på VK: s ledarsida. Som anser att nedstängning av kärnkraftverk inte påverkar elpriset.Märkligt!

Senaste tidens utveckling av elpriset visar ju tydligt att elpriset påverkas av tillgången på el. När det blåser mindre eller kärnkraftverk stängs ner så stiger elpriset. När det blåser mera eller kärnkraftverk startas upp sjunker elpriset. Kallas tillgång och efterfrågan.

Försvaret av den rödgröna politiken och skapandet av den sämsta effektsituationen i ett elområde i Sydsverige, prisområde 4, tar sig allt märkligare uttryck.

7 kommentarer

  1. brorson

    Folkbladet, (VF) har köpts upp av VK:s ägarkoncern, som med största sannolikhet (med den ”liberala” monopolpressens agerande i övriga Sverige som förebild) har för avsikt att lägga ner VF och locka dess prenumeranter (som nästan alla torde vara sossar) att bli prenumeranter på VK i stället. Ledarskribenterna på VK, som fortfarande torde vara partimedlemmar i L, gör nu som sina kollegor i övriga ”liberala” landsortstidningar, driver kampanjer mot sitt eget parti, för att tvinga detta att stödja S.

    Mirjamsdotter har nu skrivit ett tillägg till sin artikel, att den: ”är uppdaterad då det först stod att L var med i energiöverenskommelsen år 2016, vilket de inte var.” Om jag inte minns fel, stödde alla fyra allianspartierna denna helt idiotiska överenskommelse, men att L var första parti som ångrade sig och att M och KD följde efter, Vilket C, MP och V fortfarande inte har gjort, medan S vacklar i frågan, Trots att socialdemokraten Hans Hoff (f. d. partiombudsman i Halland) försökt förmå partiledningen att ta sitt förnuft till fånga. Partiledningens enda ambition verkar vara att bilda regering med C och MP – och med V som dörrmatta utan något som helst inflytande .

    Och det är uppenbarligen den linjen (socialdemokratisk taktik inför nästa val) som Mirjamsdotter stödjer – under liberal täckmantel. Och vad värre är, är att hon kräver att de socialdemokjratgiska parti-taktikerna ska ha problemformuleringspriviegiet, vad elbristen beror på. Detta är ett direkt angrepp på yttrandefriheten. Diskutera gärna, men på mina villikor! Det kan möjligen vara sant att SMP-regeringen inte ensamma bär hela ansvaret för alla åtta åren i maktställning, men gör det definitivt efter 2017, Ansvaret faller särskilt tung på Magdalena Andersson och hennes energiminister Kayashar Farmanbar, för att de inte har städat upp efter MP sedan detta parit lämnat regeringen efter regeringsombildningen i slutet av november 2021.

    Vad är de ”liberala” tidningsägarna och deras papegojor bland de ”liberala” ledarskribenterna rädda för? Antagligen för att S ska göra som SD, som har startat egna nättidningar .Därför smörar de för S-partitoppen och kackar i eget bo. Nu har de lyckats sänka väljarstödet för L till under 4 %..

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Så tråkigt att den ”liberala” pressen blivit ett understödskompani åt de rödgröna.

  2. Björn

    Tragiskt att läsa Mirjamsdotters inlägg. Ibland så funderar jag på hur man tänker när man framför en åsikt som sanning,utan att ens begripa hur ,i det här fallet energisystemet fungerar.

  3. Basic Rules

    VK har alltid vetat bäst, skillnaden mot förr är att vi nu ska lära oss mer marxismen, globalism, feminism, nykolonialism, klimatalarmism och självfallet alla varianter av hbtq. Vi ska uppfostras till en ny människa osjälvisk, mot ett utopiskt mål en upprepning av sovjetkommunismens mål således. Den enda ledare som varnat väst för denna katastrofala utveckling( den nya människan), är Putin .
    Ryssland har ju facit, men det klingar inte skönt i liberalernas öron. Inte för inte att man dvs VK nu anställt en ”opinionskrönikör”, helt i ideologen Nordebos anda.
    Att det är ideologer som styr i väst är särskilt tydligt i USA och Tyskland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.