Säkrare med NATO

Sveriges och Finlands säkerhet ökar när vi blir medlemmar i NATO. Men även Norge blir säkrare då försvaret av norra Norge blir lättare. Ryssland bygger ut sina militärbaser vid Ishavet och säkerhetshoten ökar. Norges elkabel till Svalbard saboterades. Gasledningar i Östersjön sprängdes. Det allt mera spända läget gör att NATO fördubblar skyddet av energiproduktionsanläggningar och ledningar i Norge.

Ensam är inte stark. Tillsammans i NATO blir vi starkare och säkrare.

4 kommentarer

  1. Basic Rules

    Nato är inget för oss, den tjänar enbart USAs geopolitiska intressen, för att säkerhet ska byggas krävs förtroende mellan parterna, vilket inte finns pga Nato/USAs avtalsbrott. Vilka de är får försöka reda ut själv. Natos existens bygger på att en ständig hotbild ska finnas, finns den inte måste den skapas. I händelse av storkonflikt får vi klara oss själva eller ska vi förlita oss på rumäner och bulgarer samt ett par ester.
    På samma sätt är det med ”klimatkrisen”, hot om förgängelse, dessbättre ständigt uppskjuten, samt skrämselpropaganda ideligen publicerad i SvT och liberal press. Är man tillräckligt bra på att ljuga och förvränga får man fredpriset.
    Än är det inte för sent ändra sig, det gjorde jag för flera år sen !

  2. Basic Rules

    Stopp för Natoansökan ?!

    Enligt turkiska myndigheter är Bülent Kenes – en turkisk journalist – misstänkt för att ha deltagit i kuppförsöket i Turkiet 2016 och för att ha varit medlem i Gülenrörelsen, och man har begärt honom utlämnad. Detta sätter dock högsta domstolen nu stopp för.

    Kenes var chefredaktör för engelskspråkiga Today’s Zaman, en tidning som turkiska staten stängde ned efter kuppförsöket. Sedan dess har han levt i Sverige men finns samtidigt med på den lista över personer Turkiet vill ha utlämnade. Kenes har också pekats ut som en terrorist av president Erdoğan.

    Det här kan sluta hur bra som helst för Sverige och alliansfriheten !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.