Churchill och Zelenskyj

I December 1941 åkte Winston Churchill till USA och talade inför Kongressen. Hitlertyskland hade erövrat stora delar av Europa och man bombade Storbritannien. Landet hade stått ensamt i kampen men nu kom USA med i kriget efter Japans anfall på Pearl Harbour. Stödet från USA avgjorde kriget och bidrog till att Hitlertyskland och Japan besegrades.

Nu upprepas historien.

Vår tids Hitler heter Vladimir Putin. Han växte upp i det kommunistiska Sovjetunionen och präglades av det. Nu för han fram Rysslands gamla dröm om ett stort imperium och det Ryska folkets överlägsenhet över andra folk. Han är totalt likgiltig inför folks lidande och död. Folket i Ukraina lider. Tusentals soldater har dött. Antalet döda Ryska soldater väntas passera 100 000.

Nu besöker Zelenskyj USA. Han träffas Presidenten och talar inför Kongressen. USA beslutar om ett nytt enormt stöd vilket är helt nödvändigt för att Ukraina ska vinna kriget och att vi ska få fred. Vinner Ryssland kommer kriget att spridas i Europa då Putins emperiedrömmar inte slutar med Ukraina.

Sverige måste ge allt stöd vi kan till Ukraina. Anfallskrig får inte löna sig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.