Elstöd till Norrland

Regeringen vill införa ett nytt elstöd till hela Sverige för November och December.  Priserna var då ganska lika i hela landet. Det behövs verkligen. Elpriserna var för många rekordhöga i December. Mitt elpris var 2,12 kr kwh + elnät och skatter.

4 kommentarer

  1. Jonsson

    Jag hade hoppats på sänkt skatt. Också. Problemen med högt elpris kvarstår ju. Det påverkar även hushållsekonomin.

  2. brorson

    Nu rapporterar media att kungen och kronprinsessan ”har återförenats under en härlig skidtur”. Har de varit separerad? Har det varit under hennes besök hos svärfar i Ockelbo? Om det rapporterade media att kronprinsessan ”har lämnat Haga”, viket uppenbarligen var ett försök att sälja en skvallertidning med skilsmässoryktena som lockbete. Och igår rapporterade Nyheter 24 att regeringen ”har vänt” om elstöd till Norrland. Har regeringen någonsin vari mot? Sanningen är snarare att regeringen har bestämt sig efter att tidigare ha sagt att elstöd till Norrland ”inte kan uteslutas”. Elstöd även till Norrland fanns inte med i den förra regeringens utredningsdirektiv i augusti förra året, varför det har krävt ett särskilt beslut.

    De här exemplen visar hur media småljuger för att folk ska tro någonting, som inte är sant. I ena fallet att monarkin skulle vara hotad, och i andra fallet att elstöd till Norrland är sossarnas förtjänst. Naturligtvis ska regeringen lyssna på oppositionen och naturligtvis ska oppositionen vara just en opposition. Och naturligtvis har oppositionen rätt att framföra krav på regeringen, även om man inte själv har några konstruktiva förslag hur frågan ska lösas. Men det borde oppositionen ha, om man har för avsikt att återta regeringsmakten.

    Sossarnas agerande hittills i opposition har inte visat på någon regeringsduglighet. Och det gjorde inte heller agerandet i regeringsställning, som enpartiregeringar, trots stora förväntningar på att det äntligen skulle bli ordning på Sverige, sedan S blivit kvitt bromsklossen MP,Ny lagfstiftningf ör att få igån utbyggnaden av kärnkraften borde ha förberetts. Men det lades i händerna på den helt oengagerade Farmanbar. Nu är det risk för ytterligare förseningar, eftersom länder, som insett fiaskot med vindkraften, står i kö hos leverantörerna av kärnkraftverk. Samtidigt som det även är kö hos leverantörerna av havsbaserad vindkraft, som Holmlund yrar om skulle vara en quck fix.

    Ekonomer varnar för att elstöden kommer att bli permanenta och leda till prishöjningar.I det läget väljer Magda att kritisera föslaget om sekretess vilka som kommer att få elstöd och yrar om att det skulle vara ett ”allmänintresse” att veta exaskt vikja miljardärer som kommer at få elstöd och hur mycket till var och en. ”Det är en fullständigt omotiverad inskränkning i offentlighetsprincipen, säger yttrandefrihetsexperten Nils Funcke”, enligt media. Denne person, som alltid omnämns i media som expert på tryck- och yttrandefrihet, började som chefredaktör för en tidning, som hyllade Mao och Stalin, vilka – som alla vet – införde en mycket långtgående yttrandefrihet i sina länder.

    Den klasskampsretorik, som Magda har hemfallit åt, i stället för att diskutera det verkliga problemet, SVeriges elförsörjning, är synnerligen allvarlig, eftersom det är en väntjänst åt tjuvar och bedragare med främst pensionärer med låga inkomster som offer. Svenska myndigheter ska alltså – om Nils Funcke och Magdalena Anderson får som de vill, hjälpa de kriminella att planera sina brott genom att ge dem information om att exempelvis Gösta Svensson, 96 år, kommer att få en utbetalning på drygt 6.000 kronor.

    Att någon enstaka miljardär sannolikt kommer att få mycket mer, har inte med saken att göra. De rika har helt andra resurser att skydda sig mot brott än de fattiga. Men det klassperspektivet finns inte hos dagens Socialdemokraterna, som har förvandlats från arbetarparti till ett intresseparti för den offentliganställda delen av övre medelklassen. Det kan man ju se på valresultatet i Stockholm, där stadsdelar som tidigare har dominerats de borgerliga partierna, främst M, har tagits över av ”vänsterblocket” i det senaste valet.. .

  3. brorson

    Förra kommunalrådet i Umeå sprider nu rena konspirationsteorier om varför regeringen har beslutat om sekretess vilka personer som får elstöd och med hur mycket. Det måste innebära att ”högerregeringen” med stöd av SD anser att det finns något som inte tål dagens ljus, skriver han. Tidigare har han anklagat både rik och fattig för att ”spekulera” med elpriset genom att inte binda detsamma. Det är så typiskt för ljugande sossar att prata om de ekonomiskt svagaste som om de vore miljardärer, som har gjort någonting fult. Att inte ha bundit elpriset behöver ju inte ens ha varit ett val. För det är ju ett resultat av att inte välja. Holmlund företräder i detta fall en ren högerpolitik, tvärtemot sossarnas traditionella generella välfärd. Som varit till för (hur länge till?) att skydda dem som inte har ”valt” att ha en egen sjukförsäkring. För sjuka eller för fattigaför att anse sig ha råd med det? Och på riksplanet upprepar S kravet på en ”elprisakut”, som går ut på att skydda elbolag, som tjänat storkovan på de höga elpriserna mot kreditförluster, om de tvingas bevilja anstånd med betalning av elräkningarna.

    S kräver nu att svenska myndigheter efter begäran ska lämna ut listor på privatpersoner, som fär pengar, till såväl snokande journalister som till kriminella, som vill vara anonyma, samt en och annan nyfiken granne -utan nägot som helst sekretessförbehåll. Jag vet inte hur det kommer att fungera i just det här fallet, men forskare brukar ha tillgång till sekretess-belagda uppgifter, om de skriver under tystnadsplikt om vilka personer som uppgifterna handlar om. Och kan då offentliggöra hur många patienter som har en viss diagnos och hur mycket vården av dem kostar.

    Magda verkar inte veta att många boende i Sverige drabbas av grova brott, och t.o.m. blir mördade, p.g.a alltför stor öppenhet om vad som finns i myndigheternas register. Det är myndigheterna och politikerna (och deras beslut) som ska granskas genom öppenheten, inte alla privatpersoner. S håller de kriminella om ryggen. och hjälper dem att begå brott.. bl.a genom att inte skydda potentiella brottsoffer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.