Rädda sjukvården i Inlandet

Vi var över 500 personer som samlades i Lycksele igår för att protestera mot stängningen av BB och en allt sämre sjukvård i Inlandet. Först tal på Torget och sedan tågade vi till Lasarettet. Nu måste de styrande Regionpolitikerna lyssna till befolkningen i Södra Lappland och fatta rätt beslut för att rädda BB och Lycksele lasarett.

9 kommentarer

  1. Hassan

    Instämmer! Tyvärr blir det inte bättre om M är med och tar över Regionen!! Moderata politiker har i några fall stoppat skandalösa arvodeshöjningar pga att skattebetalarna fått reda på myglet vilket gjort det omöjligt att genomföra!!
    Detta verkar inte gå i AC! Se på ”BILL och Bull” i Umeå med deras flerdubbla arvoden och den ”KLANSTRUKTUR” som råder inom M vilket kan vara ett hot mot demokratin! Redovisa ALLA politiska arvoden och betala tillbaka allt som erhållits genom ”svågerpolitik! Dessa pengar kan vara en grundplåt
    för att rädda BB i Lycksele!

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Långa maktinnehav är aldrig bra. Leder till korruption och ineffektivitet. Moderaternas förslag att ta bort 100 administratörer och satsa pengarna som frigörs på vården är helt rätt.

  2. Jörgen K

    Det absolut största bekymret är att under 20 års konstanta ointresse för personalen så finns det inga att anställa längre. Man har misshandlat verksamhetspersonalen för att gynna allt och inget som INTE har med verksamheten att göra.

    Med det sagt är det illa vid valurnorna att det inte med eftertänksamhet rätten till ifrågasättande exerceras.

    Regionens position bland Sveriges 21 regioner är i botten, rejält i botten! Det enda som hörs från ansvariga är återigen samma mantra, likt en dåres försvarstal, och spiralen fortsätter nedåt.

    Boksluten är rent ut sagt en bedrövelse att läsa, uppenbart så förstår ingen i den politiska ledningen hur man läser en ekonomisk rapport eller ett bokslut, än mindre hur besluten påverkar. Nä, lite fest på Grand måste få gå före…

    Att ändra riktningen lär vara ett tidsåtagande som troligen passerar decennium, Regionen kan vara välskött och fungerande, men snälla nån…som det ser ut och sett ut går det bara åt ett håll!

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Behövs en ny politisk ledning, en bantad administration,decentraliserat beslutsfattande och satsning på personalen.

  3. Ulf Parde

    I Norge anställer de även barnmorskor som inte vill göra abort. Gör så även i t ex Lse o Slå. De som vill ha abort kan ju lättare planera en resa till kusten. Observera att detta inte inskränker aborträtten. Men vi måste vända på varenda sten. Vågar inte fega svenska politiker det?

  4. jan sjöström

    Hej!

    I alla enkelhet: I en demokrati är folket de ytterst ansvariga!

    Det förligger inget som helst tvivel i att problemet består i att
    Västerbottens valmanskår vill ha nuvarande situation. Partiet
    (S) och dess stödpartier fattar således sina beslut i folkets
    namn.

    Att ta ansvar för sitt val av framtida politisk riktning är hela
    syftet med en demokrati. Vi har nu ”en gång för alla” valt den
    politiska riktning som vi och lokalmedia alltid anser är i vårt
    bästa.

    Partiet (S) och dess kamrater borde rimligtvis vara i possition
    att förklara behovet av Svensk landsbygs nedmontering.

    Oavsett allt: Ansvar utgår från de som i sin fria vilja röstar på
    sak och situation. Att protestera när enfald och naivitet redan
    är ett faktum är av ointresse.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det är alltid nödvändigt att protestera när utvecklingen går åt fel håll. Håller med om att det är märkligt att den politiska ledningen i Regionen inte bytts ut när utvecklingen gått åt fel håll under lång tid.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      I Stockholm har man väl inga långa avstånd till BB. Om man lägger ner BB i Lycksele får vissa 37 mil till BB. Det är inte rimligt enligt M,C,L och Kd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.