Regionfullmäktige

Har tjänstgjort i regionfullmäktige för första gången. Det var intressant.. En klar skillnad framgår mellan de borgerliga och socialistiska partierna när det gäller sjukvårdens styrning och ledning. De socialistiska vill ha centralstyrning och stort inflytande för politiker. Den borgerliga oppositionen vill ha chefer inom verksamheterna som har fullmakt att styra sina verksamheter. En förutsättning för att skapa goda arbetsförhållanden på en arbetsplats är att kunna påverka sin arbetsplats och ha chefer på nära håll som har befogenhet att sätta löner och påverka arbetsförhållandena.

Nu är det många anställda som känner att de inte kan påverka sin arbetssituation. Många tröttnar och säger upp sig. Det är svårt att rekrytera ny personal.

Region Västerbotten behöver en ny ledning!

3 kommentarer

 1. Jörgen K

  Region Västerbotten är Socialdemokraternas sista bastion, syftet har inget med verksamheten att göra utan bygger på att hålla fast vid sin maktfullkomlighet.

  Enda chansen är att vända på debatten vid valurnan, det är dags att göra det ”gömda valet” till det som valet egentligen ska vara och handla om.

  Förstå vad huvuden ska rulla om maktskifte genomförs……..

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Känns som att det finns mycket rationaliseringsarbete och prioriteringsarbete att göra i Regionen.

 2. Kenth

  S vill o vill…blir sura om de inte får.
  Borgarna önskar få och blir glada om de får något.
  SD däremot skall hålla käft och vara glada få titta på.
  *SUCK*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.