Misslyckandet

Regionrådet Peter Olofsson kallar till presskonferens och erkänner sitt misslyckande. Han begär att staten ska rädda Regionens ekonomi. Socialdemokraterna har styrt i Västerbotten oavbrutet i 40 år. Ekonomin har ju försämrats varje år utan att man lyckats räta till det, oavsett regering.

Kanske man ska prioritera vården istället för en ökande byråkrati och andra utgifter?

Jag tycker att det är bedrövligt att man inte håller vårdgarantin på 3 månader och att man får beskedet att det inte finns läkare och inte finns tider.

Har man misslyckats ska man nog ta konsekvenserna och avgå.

4 kommentarer

  1. Jan Sjöström

    Hej!

    ”Har man misslyckats…”

    Ja, ett rimligt antagande. Dock av ointresse när
    det kommer till sosse adel. Partiets yttersta är
    tillsatta på livet och kan inte avsättas.

  2. brorson

    Mina kommentarer till Insikt om våldet varingen akademisk avhandling, inget försök att skriva rättshistoria , Mina fyra ursprungliga kommentarer var en presentation av mina egna idér till ändringar av rådande straffrätt. Nnågra andra källor itll mina idéer än jag själv finns naturligtvis inte, Eftersom jag föreslår att påföljden förvaring återinförs, tycket jag dock att det kunde vara av intrsse för läsaren att få veta att denna påföljd har funnits även i Sverige, och med viljka motiveringar den infördes och med vilken motivering den avskaffades.

    När dödsstraffet slutligen avskaffades, hade inga dödssomar verkställts under flera år. Frågan kan då ha uppsått vad man skulle göra med dem, som suttit ochväntat på avrättning, Hur som helt, varf en motivering till införandet av den nya påföljdenatt det fanns en grupp särskilt farliga återfallsförrytare, som inga straff tycketes ”bita” på. En motivering till att påföljden avskaffades var att det vore fel att straffa någon för brott, so de ännu inte begått, Om någon hade begått ett brott med straffvärdet fem år, men suttit i samma fängelsecell i tio år, kunde det kanske av vedrbörande ha upplevsts som en förskotts-bestaffning av kommande brott?

    Det är just därför, som jag har föreslagit att det ska vara en tydlig skillnad mellan straffet för de begångan brotten och förvaringen, som alltså enligt min mening ska vara en extra påföljd efter avgjänst fängelsestraff. Läsarna kan ha olika åsikter om detta, En del läsare ser kanske – precis som jag själv -ett rättssäkerhets.problme med detta (fortsatt inlöäsninga vrdan färdigstraffade personer). En seriös meningsmotsåndare hade tagit fasta på detta och skrivit exmpelvis ”Det du föreslår räcker inte för att lösa problemet med rättsäkerheten” i stället för att jafsa om årtal för något som har varit.

    Då hade vi fått en meningsfull diskussion ”Förvaringsdom” finns med i Tidöavtalen, dock utan vare sig omnämnande av vare sig problem eller möjlgheter, som vilka påföljder som kan erästtas med förvaring. Exenpelvis att livstidsstraffet avkaffas och ersätts med en ordning, som innebär att även de, som begått förfärfliga brott får tillbrfinga sina sista år i frihet – förutsatt risk för årefall i brott saknas. En annan fördel är att rättspsykiatrisk vård kan avskaffas so påföljd för brott, utan läkare som är specialister i psykiatri får avgöra om en fånge kan vårdas i fängelse eller måste läggas in på sjukhus.

    Åsikten att brott är ett sjukdomssymtom var inte unik för sovjetspsykiatrin. Vad som orsakade en veritabel kritikstomr mot sovjetpsykiaterin var att uppenbarligen fullt friska regimkritiker tvångsvårdas på mentalsjukhus p.g.a. ”brott” som inte ens var straffbara i väst. Diagnoserna var dock inten sovjetisk uppfinning.. Under 1990-talet protesterade svenska psykiatriker, bl.a chefsläkaren för ett rätts psykiatriskt sjukhus för att han tvingades tvångsvårda fullt riska patienter, därför att jurister hade bestämt att de var ”sjuka”.

    En annan chefsläkare hade ställt den retoriska frågan ”Vilka mord är normala?”. Underförstått: att någon har begått en ”onormal” handling är inget sjukdomssymtom. Under 1970.talet hade Socialstyrelsen formellt avskaffat diagnosen ”homosexualitet”, sedan ett antal homoseuxlla i protestsyfte hade sjukskrivt sig och begåärt ersättning från Försäkringskassan p.g.a denna diagnos. Idag har det kanske gått till motsatt överdrift, när ”dragqueens” läser normkritiska dagor för barn på skattefinasierdae bibliotik.

  3. brorson

    Jag får be läsarna om ursäkt för att det blev så många felslag / stavfel i förra inlägget. Förklaringen är att jag ser så dåligt, så att jag har svårt att läsa vad jag själv har skrivit. Jag kan skriva utan att titta på tangenterna (men ibland blir det fel ändå) tack var en kontoristutbildning för drygt 60 år sedan. Som jag tidigare har skrivit behövs förvaring som en extra påföljd efter avtjänat fängelsestraff för särskilt farliga återfallsförbrytare. Men vilka kan de vara?

    1. Män som misshandlar kvinnor, som de har en relation med, och slår hårdare varje gång – och inleder nya relationer, när någon kvinna lyckas dra sig ur. Ett exempel är dödsmisshandel av Lotta R. som polisanmält mannen (som avtjänat straff för tidigare misshandel av kvinnor) 15 gånger utan polisingripande.
    2. Personer, som blir våldsamma vid alkohol- och drogmissbruk (särskilt av anabola steroider) och börjar missbruka ingen efter avtjänat fängelsestraff. Vilket var fallet med mannen, som dödade Lotta R. Det måste vara något fel med polisens prioriteringar, när man väntar på att ett förutsebart mord eller dödsmisshandel ska ske, innan man ingriper.
    3. Hedersmord / försök, speciellt, när gärningspersonen kunnat räkna med att bli upptäckt och alltså i praktiken har valt ett långvarigt fängelsestraff för att rädda sin heder. Han kommer att göra om försöket tills han lyckas döda offret.
    4. Hot mot anmälare eller vittnen, om det uppenbarligen inte var en spontan ogenomtänkt reaktion vid gripandet eller domen .Skyddet för vittnen mot hämnd är under all kritik. Förutom risken att hotet ska förverkligas har resultatet blivit att få vågar vittna.
    5. Rekrytering av minderåriga i syfte att de ska begå brotten för att anstiftaren ska slippa straff.
    6. Mordbrand / almänfarlig ödeläggelse med uppenbar risk för andras liv.
    7. Läsaren kan själv finna ytterligare exempel, där förvaring behövs, eftersom fängelsestraff enligt den ordinarie straffskalan inte torde räcka för att hndera nya brott av allvarligt slag.

    Förvaring ska i första hand vara för personer, som inte kan utvisas därför att de är svenska medborgare. Utländska medborgare ska utvisas med återreseförbud under minst lika lång tid som förvaring för en svensk medborgare. Grundlagen måste ändras, så att en person med dubbla medborgarskap kan fråntas sitt svenska medborgarskap vid allvarlig brottslighet.,

  4. brorson

    Moderata Kvinnoförbundets ordf. har gjort ett i mitt tycke märkligt uttalande, när hon anklagar partiet för att ”följa John”, d v.s SD, och bryr sig mer om brottslingarna än brottsoffren. Det är ju precis tvärtom i båda fallen .”Lag och ordning” är ju en gammal moderat profilfråga sedan långt innan SD bildades och M är fortfarande bäst i den grenen. SD försöker framstå som ledande genom varje gång M vill ha mer av någonting, vill SD ha ännu mer. Men M har helhetssynen.

    Dessutom håller regeringen, under Moderaternas ledning på att genomföra ett ”paradigmskifte” inom rättspolitiken för att sätta brottsoffren i centrum. Men det får ju inte medföra att vi glömmer bort brottslingarna, som vi vill ska komma ut som laglydiga medborgare efter avtjänat straff. Även det är ju bra för brottsoffren, och inte minst för dem som inte kommer att bli nya brottsoffer. När jag föreslår ytterligare förbättringar, inbillar jag mig inte att jag kan det här bättre än justitieministern. Men hoppas naturligtvis att mina förslag ska komma till användning.

    Detta gäller inte minst mitt förslag till förvaring som en extra påföljd efter avtjänat fängelsestraff för särskilt farliga återfallsförbrytare. När jag tittar på mina förslag till vilka typer av återfallsförbrytare, handlar fyra av sex förbrytartyper om män, som hotar, misshandlar och slår ihjäl kvinnor. Detta borde M-kvinnorna titta närmare på, och uppmärksamma justitieministern på. Om de tycker att han inte gör tillräckligt för brottsoffren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.