30-talet är här

Efter morden på 1400 människor i Israel var det folk som gick ut på gatorna och jublade. Nu ser vi demonstrationer i Sverige där nazister inom Nordiska motståndsrörelsen, NMR, tågar tillsammans med kommunister under röda fanor med hammaren och skäran på. De förenas precis som på 30-talet. De har samma  judehat och tågar under paroller som ett fritt Palestina, från floden till havet. De vill alltså utplåna staten Israel.

Antisemismen ökar världen över. I Ryssland jagas judar på offentliga platser bara för att de är judar. Vi som trodde på ”Aldrig mer” hade tydligen fel.

23 kommentarer

 1. Hassan

  Guterres har RÄTT! Problemen har INTE uppstått i ett vaccum!
  Sen 1948 har Judarna genomfört fruktansvärda övergrepp!
  NAKBA,Deir Yasin ,Mordet på Folke Bernadotte,Sabra,Chatila,Lod,Jenin,Oslomordet mfl!
  Otaliga FNresolutioner om folkrättsbrott har nonchalerats! Varför kan det vara så svårt att ta hänsyn till FAKTA.En sk demokrati där olika lagar gäller för palestinier jfr judar!
  Hamas attack var avskyvärd men lika avskyvärd är ”judestatens”agerande!

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Det stora problemet är ju att så många aldrig erkänt Israels existens. När FN bildade staten Israel så anfölls man direkt av de som ville utplåna staten och kasta judarna i havet.
   Jag har tidigare trott på en tvåstatslösning men börjar förstå att det aldrig kommer att bli så. När palestinierna hade chansen att bilda en egen stat i Gaza, på västbanken och i östra Jerusalem år 2000 så sade man nej. Man ville ha ett bättre förslag. Det kommer man aldrig att få. När palestinska barn hela tiden får lära sig att hata judar, att judar ska dödas och att Israel ska utplånas så kommer det aldrig att bli fred.

   • brorson

    Tvåstatslösningen var ett förslag av USA-presidenten Bill Clinton att få en plats i historieböckerna, men var från början totalt orealistisk och en propagandaseger för Arafat, som därmed hade fått halva kungariket. Han ville ha hela. Palestina, som dessutom är uppdelat på två territorier utan gemensam gräns mellan sig, har aldrig haft en chans att fungera som suverän stat, bl.a på grund av ekonomiskt beroende av Israel, som möjligen skulle kunna klara sig utan den stora inpendlingen av palestinier till jobb i Israel.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

     Tvåstatslösningen kom väl ursprungligen från Saudiarabien. Nu blir den nog svår att genomföra. Det bästa är väl om man får till att FN eller andra styr Gaza så att Hamas inte växer till igen. Folket där måste få fred och inte upprepade krig.

 2. Jörgen K

  JUDEN RAUS, står att läsa i staden Lodz, inte på Polska utan på Tyska. Lodz där Nazisterna skapade det första Gettot för Polska Judar 30 april 1940, 163,777 judar räknades in endast en handfull överlevde.

  Ropen JUDEN RAUS ekar fortfarande 2023, inte bara i Lodz utan även i blind enfald i Sverige.

  Vilka går då med? SSU med Ilmar Reepalu (S) som skanderar ”Krossa sionismen”. Greta som aldrig gör något utan regi använder Friday for Future för grova antisemitiska inslag. Kakan Hermansson går ut med direkta uppmaningar att stödja Hamas. Drygt 160 kändisar skriver under på ett upprop som manar till eld upphör i Gaza. Men de nämner inte med ett ord Hamas massaker i Israel. FN fördömer Israel men inte en rad om Hamas mordorgie, tidningarna förfasas nu över Regeringens ställningstagande.

  Svenska Kyrkan har stora problem med antisemitism och läkare på Karolinska i Stockholm trakasserar judiska kollegor och får medhåll från breda vänstergrupper.

  Att Judisk liv ansätts hårt redan före Hamas attack är ingen nyhet, men att döva det institutionella samvetet ger man Judiska föreningar ett antal miljoner för att kunna höja sin säkerhet emedan man under de sista 25 åren givit 36.000 miljoner (36 miljarder) till Gaza och Västbanken, där nu facit visar sig ogenerat vad det resulterade i.

  Stefan Löfvens tafatta försök att släta över vad Margot Wallström ställde till med genom arrangemanget ”Internationellt forum för hågkomst av Förintelsen och mot antisemitism” slog fullständigt fel då alla visste att allt var bara ett spel för galleriet. Man har inte rört frågan i partiet sedan dess.

  Sverige har stora problem med antisemitism och antisionism där uppenbar källkritik och ifrågasättande har tagit semester, frågan om det kommer att finnas ett Judiskt liv i Sverige om ett par decennier. Nu kan de bara känna sig säkra bakom tunga dörrar och lås.

  Hammaren och skäran, Palestinaflaggan, stöd Gaza eller allt vad som syns i media på första sidan eller på bästa sändningstid kan översättas med två ord, JUDEN RAUS, det är vad Judarna hör och ser.

  Hur kan det ens vara möjligt i Sverige? Hur kan enfald och naivitet vara så förhärskande?
  Jag bär min Davidsstjärna i alla fall med stolthet.

  Never forget, never again.

 3. brorson

  Alla vet, men somliga väljer att bortse från det de vet, att dödandet inte upphör med en vapenvila. Om Hamas mot förmodan skulle gå med på vapenvila, så är det för att ostört återupprustna och förbereda nya anfall mot Israel. Så här har det länge varit: Ett ständigt pågående lägintensivt krig mot civila israeler, såsom väntande vid en busshållplats. Efter en tid raketbeskjutning mot civila mål i Israel, som svarar med bombning mot avskjutningsplatserna i botten- eller källarvåningen i flervåningshus i Gaza, med många dödsoffer som följd. Sedan blir det lugnt under några år,. varefter det hela börjar om, och då är Hamas bättre förberedda och kan hålla ut längre Ännu fler Gaa-bor dödas. Och då ylar Hamas-sympatisörer i Sverige och resten av världen att det är ”opropritonerligt” Som om det vore legitimt att som hämnd döda lika många, varken fler eller färre, som antal döda israeler.

  Men med ”proportionerligt” menas vad som är oundvikligt för att nå väsentliga militära mål. Och det är ju faktiskt Hamas, som bestämmer det åt Israel, genom militära installationer i bostadshus – och nu senast genom att hindra evakuering – för att ställa Israel vid skampålen. Hamas torde vara den mest hänslynslösa mot den egna befolkningen av de palestinska s.k. befrielseorganisationerna, som i.o.f.s. är skurkar allihop. Vi ska dock inte glömma att Hamas har mördat sina mindre våldsbenägna rivaler bland palestinska politiker i Gaza. Men har någon enda av dessa s.k. befrielseorganisationer erkänt Israels rätt att existera? Har de stött tvåstatslösningen, som nu torde vara helt obsolet?

  När det gäller Hamas finns det bara en hedervärd ståndpunkt: Totalt fördömande. På frågan om man bör ta avstånd från de israeliska svaren finns möjlige två hedervärda ståndpunkter. ”Nej” och ”Vet ej, jag är inte så insatt i frågan”. Frågan är verkligen inte enkel. Hur många palestinier och israeler kommer att dödas under fortsatt krig tills Hamas har utplånats? Hur många palestinier och Israeler kommer att dödas efter en eventuell vapenvila, när eländet kommer att börja om igen och igen, med fler och fler dödsoffer för varje gång?

  Hamas’ egna videor från massakrerna är tydliga bevis för ett påbörjat folkmord på israeliska judar. Varför har terrorganisationen inte ens försökt dölja detta? Syftet med denna öppenhet är uppenbarligen att Hymas-sympatisörer runt om i världen ska inspireras att göra samma sak. Nazi-litteratur från 1930-talet, vilken är förbjuden i flera europeiska länder, har fritt kunnat distribueras i de palestinska områdena. Palestinska skolbarn har indoktrinerats med nazistisk ideologi. 30-talet är tillbaka. Även i Sverge och värre i Sverige än då.

 4. brorson

  Läste just att Turkiet, som har diplomatiska relationer med både Israel och Hamas i stället för att försöka medla (vilket knappast hade tjänat något till) ensidigt stödjer Hamas, bl.a. genom att ge Hanas-medlemmar turkiskt medborgarskap. När Turkiet (bl.a. som gentjänst för svenskt Nato-medlemskap) kräver lättare för turkiska medborgare att resa in i EU. kommer följden att bli (om EU går med på det) att Europa översvämmas av Hamas-terrorfister. Som kommer att fullborda det, som Hitler var ytterst nära att lyckas med, total utrotning av europeiska judar.

  Turkiets utrikesminister Hakan Fidan klagar på att länder som tillåter skändning av Koranen vill förbjuda pro-palestinska demonstrationer. Han menar antagligen Sverige. Mig veterligt finns inte ett enada parti i Sveriges riksdag, som vill förbjuda pro-palestinska demonstrationer, däremot flera partier som vill förbjuda skändning av heliga skrifter. Och kanske enstaka riksdagsledamöter som vill förbjuda antisionistiska inslag i pro-palestinska demonstrationer. Min personliga åsikt är att både skriftbränning och offentliga hyllningar av terroristdåd, som utgör hets mot folkgrupp ska förbjudas. Och att ordningslagen därför måste ändras, så att tillstånd kan vägras till offentliga möten oc hdemonstrationer, där sådant kan befaras komma att ske.

  Regeringen bör också aktivera Regeringsformen 2 kap 25 §, där det står att opinionsfriheteterna (som uppräknas i 2 §) får begränsas för icke-.svenska medborgare genom särskild lag. Det är illa nog, att många s-.k. palestinier, som inte borde ha fått det, har fått svenskt medborgarskap. Men Sverige får inte bli en tummelplats för tillresta terrorister från andra länder. Hamas visste mycket väl vilkdet svaret från Israel skulle bli efter massakrerna på civila israeler. Och använder nu döda Gaza.bor som vapn mot Israel – även i det lågintensiva krig som utkämpas på svenska gator.

  Som saken nu har utvecklats, både genom Turkiets agerande och faktumet att vi har ett nästan slutförhandlat mycket långtgående samarbetsavtal mellan Sverige och Nato (vilket föranlett den norska regeringen att konstatera att Sverige ”i praktiken” redan är medlem i Nato) tycker jag att förhandlingarna om ett formellt svenskt Nato-medlemskap bör avbrytas. Åtminstone tills vidare.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Klart att Sverige ska bli medlem i NATO. Det tjänar hela Europa på. Men speciellt viktigt för försvarssamarbete och fred i norra Europa. Just nu pågår väl inga förhandlingar om svenskt medlemskap. Det är färdigförhandlat. Nu krävas bara godkännanden från Ungern och Turkiet.

   • brorson

    Enligt medias beskrivning av det nästan färdigförhandlade avtalet mellan Sverige och Nato är det lika bra eller t.o.m. bättre för Sverige än ett formellt Nato-medlemskap, bl.a. p.g.a. större handlingsfrihet för Sverige vid ett storkrig. Men det är min personliga uppfattning och jag vill inte svära på att jag har rätt. Vi får nu se vad som händer med Turkiet och Nato. Turkiet verkar inte ha bråttom med Sverige. Ryssland verkar ha svikit Armenien och offrat Nagorno-Karabach för att inte stöta sig med Turkiet. USA kan inte svika Israel, men undviker direkt inblandning, eftersom det skulle kunna leda till ett storkrig i regionen och kanske hela världen. Kina låtsas vara neutralt, men har för stora egna intressen i tillgången till ryska naturtillgångar för att svika Ryssland.

    Jag tror att folkopinionen i Mellanöstern är mer USA-fientlig än vissa av regeringarna i regionen. Genom Sveriges Nato-ansökan har det varit lätt för extrema rörelser i de länderna att reta upp folkopinionen mot Sverige, vilket ytterligare har underlättats av Koran-bränningarna. Vems agent är Momika, som uppges komma från en kristen familj i norra Irak, men har samarbetat med den iranska regimen under kriget mot den gemensamma fienden IS? Vi måste göra klart att asyl i Sverige ska vara skydd mot förfölljelse och inte en rätt att utnyttja svenskt territorium för fortsatt krig mot sina fiender i hemlandet. Det måste även gälla palestinierna.

    Om Gaza skulle bli en autonom region i Egypten, men utan Hamas, vore bra för världen, men ett skräckscenario för Egypten. Eftersom Palestina inte skulle fungera som en suverän stat vid sidan av Israel behövs ett alternativ till tvåstatslösningen. Jag har själv funderat på en förbundsstat med israel och Palestina (Västbanken) och kanske öäen Libanon som delstater. Men erfarenheterna från ex-Jugoslavien är inte goda, och det hemska hat mot judar, som den palestinska befolkningen har indkotrinerats med är ett ytterligare hinder.

    Dessutom spelar det ingen roll vad enskilda debattörer i Sverige tycker, om inte mäkrigare krafter tycker samma sak. Och någon fred är definitivt inte i sikte, så länge Hamas inte har besegrats i grunden. Enligt vad jag lyckats få fram av Palestinas historia. är merparten av de s.k. palestinierna inte någon palestinsk urbefolkning. Och kan således inte hävda någon större rätt till landet ”from the river to the sea” än de israeliska judarna. Den svenska socialdemokratin verkar nästan vara förd bakom ljuset, om det inte handlar om rent röstfiske bland invandrare med muslimsk tro.

    Jag ser det som ett nytt bottennapp av Magadalena Anderson att hon uttalar stöd för Jamal el Hajs polisanmälan mot Fredrik Kärrholm, M, för förtal sedan Kärrholm anklagat el Haj för att stödja Hamas. Enlgt Andersson har El Haj ägnat hela sitt vuxna liv åt att bekämpa Hamas – utan att mig veterligt nämnda ett enda exempel på detta. Har det blivit straffbart att kritisera Hamas? Och om el Haj inte öppet har tagit avstånd från Hamas återstår frågan om det har blivit straffbart att kritisera riksdagsledamöter som inte mumlar ur skägget.

    Börjar inte Magdalena med sitt ständiga röstfiske i grumliga vatten bli en belastning för svensk socialdemokrati. Jag är f.ö. fortfarande Nato-motståndare, men tycker att landets bästa måste gå före strävan att alltid själv ha rätt, vilket jag ofta beskylls för.

     • Drutten

      S är ju ett judehatande parti. S gör allt för att inte stöta sig med muslimer i landet då största delen av dessa röstar på just S. Förfärligt att S som Sveriges största parti så öppet stöder Hamasmördarna.

 5. brorson

  Lagen om hets mot folkgrupp tillkom1948 för att stoppa en speciell svensk nazist (Einar Åberg), som skämde ut Sverige över hela världen genom sin hets mot judar. Nu skriver även debattören Johan Westerholm att lagen inte skulle vara tillämplig vid hets mot judar, genom en egen tolkning av en dom vid Linköpings tingsrätt, med innebörd att ”muslimer” inte skulle vara en folkgrupp i lagens mening. Nej, men kanske muslimer från ett visst land?

  Judar är en mindre och mer homogen grupp än världens 1,4 miljarder muslimer. Man försöker nu legitimera antisinismen med att judar bara är en religion och inte ett folk, samtidigt som man försöker kriminalisera kritik mot islamismen. Westerholm, som är en f.d. S-politiker och f.d. underrättelseofficer i den svenska försvarsmakten, säger nu att man måste skilja mellan islam och islamism. Det har han helt rätt i. Om detta har han bättre kunskaper än om svensk rättshistoria. Den moderna islamismen grundades under 1950-talet av egyptiern Sayed Qtb och skiljer avsevärt från islamsk tradition, trots åtskilliga citat ur de heliga skrifterna och målet att återupprätta det arabimperium, som profeten själv lade grunden till för över tusen år sedan.

  De flesta muslimer, som är uppvuxna med islam, är inte islamister och förnekar t.o.m. att islamister är muslimer. Den svenska socialdemokratin, som skyller allting ont på ”religionen” (oavsett vilken) har emellertid trogen sin vurm för stordrift bestämt att islamisterna är de rätta uttolkarna av islam. (Jmfr hbtq-rörelsen, där S erkänner RFSL som enda företrädare för landets alla homosexuella.) Det har nu uppstått en diskussion om Hamas är höger- eller vänsterextremister. S-debattören Göran Greider värjer sig mot att de skulle vara ”vänster”, medan borgerliga debattörer värjer sig mot att de skulle vara ”höger” och anför som bevis att man skanderat ”Vi ska bygga socialismen” tillsammans med ”From the river to the sea. Palestine will be free.”

  Vad är det för slags socialism. Profeten var definitivt ingen socialist. Faktum är dessutom att de soicilistiska ideéerna haft svårt att få fotfäste i de muslimska länderna. Jag har en egen teori om detta, med utgångspunkt från en tidigare vänsterpartiledares uttalande ”Till vänster om oss finns bara avgrunden”. Kan inte samma sak sägas om det som finns till höger om den anständiga högern: där finns ockå bara avgrunden. Och långt där nere i mörkret möts de två och där sluts cirekeln.Faktum är att samtidigt som Hitler stöddes av den tyska storfinansen, fanns starka inslag av planhushållning i den nazistiska ekonomin, som inte överensstämde med den liberala marknadsekonomin.

  Den svenska poliser skyller nu sin underlåtenhet att utreda bedrägerier mot äldre på att man prioriterar den grövre brottsligheten. Vad kan det vara? En äklagare har nu beslutat utreda Fredrik Kärrholm, M, för förtal mot Jamal el Haj . vars anmälan mot Kärrholm stöds av Magdalena Andersson med motivering ”Det finns gränser”. Borde då inte Magdalena själv utredas för förtal mot Ulf Kristersson, som hon har beskyllt för att följa ”Orbans handbok”, som kanske också är förtal mot mot det ungerska folket, som har röstat fram Orban? Förtal och hets mot folkgrupp?

  Ärligt talat har den där åklagaren gjort rättsväsendet till en islamistisk lekstuga och det genom att överskrida gränsen. Det står nämligen i lagen om förtal att förtal inte får åtalas av någon annan än målsägaren – alltså inte av allmän åklagare. Det finns visserligen undantag såsom ras hudfärg, nationalitet, etncitet, sexuell läggning eller sexuellt uttryck. Men återigen: Är islamister en särskild ras eller ett särskilt sexuellt uttryck? Skulle i så fall vara antifeminismen…Det måste stå fritt för varje riksdagsledamot att ifrågasätta andra riksdagsledamöters politiska sympatier.

  Ledande svenska medier har redan ställt in sig i den nya islamistiska åsiktskorridoren och talar om morden på israeli

 6. brorson

  Forts.
  Ledande svenska medier har redan ställt in sig i den nya islamistiska åsiktskorridoren och talar om morden på israeliska judar 7 oktober som en enstaka händelse, och att det nu gäller att fördöma Israel. Inte ett ord om att Hamas använder civila -Gaza-bor som mänskliga sköldar. Det är ständiga uppmaningar till Israel att följa krigets lagar (utan bevis för att Israel bryter), men inga uppmaningar till Hamas att följa de lagarna. Inga anklagelser mot Hamas för att offra sitt eget folk för den egna maktens skull.

  Varför inga uppmaningar till Hamas att sluta gömma sig i bebyggda områden. Visst kan man invända att om Hamas gjorde det, skulle Hamas förlora kriget,. Men än sen då? Om Hamas verkligen vill det palestinska folkets bästa, borde Hamas lägga ner den väpnade kampen och övergå till politisk kamp.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Hamas är en terrororganisation som lovar att göra om 7 Oktober om och om igen tills att Israel förintats.

 7. Jörgen K

  Eftermälet kommer att vara genom internationell rätt att Israel har fullständigt rätt.

  Nyttiga idioter som springer runt med palestinaflaggan och skriker ”Befria Palestina” utan att ens ha en blekaste aning om vad de skriker, ”befria från vad” måste första motfrågan bli.

  Släpp gisslan så sparas några liv, nej den internationella svansen med FN i ledningen har bestämt sig att de som skriker mest har rätt. Är det verkligen så illa med ”Världssamvetet”?

  Ett klargörande :

  En miljon judar fördrevs från arabvärlden efter 1948, och fick lämna all sin egendom och sin flertusenåriga historia. Jerusalem skulle enligt FN:s delningsförslag 1947 bli en internationell stad. Detta accepterade judarna, men araberna förkastade delningsförslaget. Arabstaterna själva erkänner att de startade kriget mot Israel, och förkastade ett internationellt Jerusalem.

  När Jordanien illegalt ockuperade östra Jerusalem, Judéen och Samarien, (Västbanken) dödades eller fördrevs judar från sina hem där. Det är dessa olagligt erövrade hem som efter rättslig prövning tillhör de ursprungliga judiska ägarna. Egypten erövrade och ockuperade Gazaremsan illegalt 1948.

  Efter att Egypten, Jordanien och Syrien inlett krigshandlingar mot Israel under sexdagarskriget 1967, erövrade Israel Gaza och Västbanken inklusive Jerusalem.

  I praktiken befriade Israel dessa territorier från Egyptens och Jordaniens illegala ockupation. Eftersom inget av dessa två arabländer hade legal rätt till dessa territorier, kan Israel inte anklagas för ockupation när man erövrade det i självförsvar. Egendomligt nog nämnde världssamfundet ingenting om Egyptens och Jordaniens illegala ockupation. Inte heller krävde man ett palestinsk-arabiskt självbestämmande under den 19 år långa illegala arabiska ockupationen.

  Internationell lag erkänner giltigheten av en ockupation när det t.ex. har skett i försvarssyfte, för att betvinga en angripare, eller så länge som ett hot från en angripare existerar.

  Flera experter på internationell rätt, till exempel Douglas Feith, Eugene Rostow och Stephen Schwebel, har övertygande visat på Israels juridiska rätt till Gaza och Västbanken. (Schwebel har varit President i Internationella domstolen i Haag, och professor i juridik vid Harvard University).

  De israeliska rättigheterna är alltså obestridliga. De judiska bosättningarna är lagliga. Dessutom är anklagelsen att Israel bryter mot Fjärde Genèvekonventionen ohållbar. Den konventionen är inte tillämplig då det inte handlar om ockuperat land som tillhör en annan stat.

  I dag motsäger och ignorerar FN, EU, internationella domstolar, enskilda politiker, med flera tidigare avtal och lagar som bekräftar Israels rättigheter. Man kan därför ifrågasätta den intellektuella redligheten och etiska standarden hos dem som regelbundet slår fast att det lagliga är olagligt, att det som är rätt är fel och att det rättvisa är orättvist – så snart det gäller Israel.

  Att förneka den institutionella antisemitismen är att förneka HaShoah.

 8. brorson

  ”Det finns inga militära lösningar på detta krig”, skriver fyra kvinnliga akademiker (två professorfer och två lektorer i freds- och konfliktforskning vid Uppsala universitet. Har de ens gjort värplikten? De menar att forskning visar att internationella påtryckningar ökar stridande parters vilja att sätta sig vid förhandlingsbordet och rekommenderar Sveriges regering att byta taktik. Varför föreslår de inte regeringen att testa detta i Ukraina, innan Israel ska göras till experimentfält för deras verklighetsfrämmande teorier?

  Om utspelet inte är ren opportunism avsedd för den svenska publiken,. tror de på fullt allvar att Hamas kan förmås sätta sig i seriösa förhandlingar om Israels fortsatta existens. om inte både parter i Ukraina-kriget kan förmås inleda fredsförhandlingar?

  Andra dumheter, som man kan läsa i svenska tidningar, speciellt med Stockholm som utgivningsort, är att man inte kan bomba bort hatet. Som om det vore syftet med bombningarna i Gaza. En mer realistisk bedömning står en tidigare israelisk premiärminister för, som säger att Israel har ont om tid för att vinna kriget, innan Hamas´ propaganda har vänt hela världen mot Israel. Syfte med bombningarna är givetvis att förstöra Hamas´ gömställen innan israelisk martrupp går in i stagen, vilket enligt uppgift har skett i dag. En ”paus” i kriget, som svenska teoretiker vill ha, skulle inte ge färre döda ens bland palestinierna. Utan bara ett mer långvarigt lidande för civilbefolkningen.

  Det finns tyvärr ett ännu såmre alternativ än krig, nämligen mer krig. Med vissheten att Hamas kommer att förkasta alla förslag, som kan leda till verklig fred är det lätt att misströsta och ställa krav. som formellt är riktade till både parter,. men i praktiken bara till Israel. Om nan ändå ska rikta krav till Israel, så är det om Hamas uppmanar sina anhängare att överlämna sig som krigsfångat till Israel (vilket inte kommer att ske), så ska de terrorister som överlämnar sig som krigsfångar.. behandlas som krigsfångar enligt internationella konventioner om krigsfångar. Trots att de näppeligen uppfyller kraven för behandling som krigsfångar (att bära uniform. m.m.)-

  Visserligen ett teoretiskt tankeexperiment, men skiljer sig från de andra teoretiska tankeexperiment som florerar i svensk debatt, att det skulle leda till fred, om det blev verklighet, Och i så fall skulle ju FN, vars chef nu också pratar strunt, kunna bidra konstruktivt, genom att åta sig driften av krigsfångelägren.

 9. brorson

  Den svenska vänstern (inkl. S) borde skämmas för sitt stöd till Palesina-grupperna, när de öppet skanderar antisemitiska slagord. En bakgrund till vänsterns moraliska förfall. I december 1961 startade FNL upproret i Sydvietnam. Redan året därefter eskalerade Cuba-konflikten, som avvecklades genombåde öppna och hemliga överenskommelser mellan USA och Sovjetunionen, med all sannolikhet att det just inledda Vietnamkriget skulle stoppas .FNL vägrade.

  Det då helt Moskvastyrda svenska kommunistpartiet (nuvarande V) vände sig mot FNL. De svenska FNL-grupperna (DFFG) bildades aven utbrytargrupp ur ur kommunistpartiet som en partipolitisk obunden frontorganisation med enda úppgift att stödja FNL i Vietnam. En kommunistisk rörelse försökte ta över DFFG, men misslyckades, i syfte att arbeta för en världsrevolution. Vilket var att spela USA i händerna, eftersom USA motiverade sitt krig i Vietnam med att en världsrevolution hotade och måste stoppas .DFFG:s försvar för fokuseringen på enbart Vietnam var den s.k. brännpuntsterorin,. som sa att brännpunkten för kampen mellan USA-imperilaismen och världens folk var just Vietnam.

  Socialdemokratin försökte splittra den snabbt växande DFFG-rörelsen med en egen organisation., Sve kommittén för Vietnam under ledning av Birgitta Dahl och under parollen Fred i Vietnam, vilket också den var att spela USA (och Sovjet) i händerna. DFFG hade alltså tre fiender, alla inom vänstern att bekämpa på hemmaplan, vilket tog så mycket krafter, så att det inte blev mycket över till huvuduppgiften att stödja FNL i Vietnam.

  Under hösten 1974 var det tydligt att USA höll på att förlora Vietnamkriget. DFFG:s förbundsstyrelse försökte då lansera Israel- / Palestina-konflikten som en en ny brännpunkt mellan USA.-imperialismen och världens folk, och att al Fatah skulle ersätta FNL. Ett studieprogarm togs fram och al Fatahs program togs fram och studerades av landets FNL-grupper, som reagerade för en sak. Att det saknades garantier för att ett nytt folkmord på judars skulle bli följden om Israel utplånade som stat, vilket var Fatahs mål. Förslaget röstades ner.När Vitenamkriget slutade i maj 1975 stod DFFG utan nya uppgifter och hela rörelsen kollapsade inom några få månader.

  Det är verkligen något för de FNL-aktivister, som inte anslöt sig till de Palestina-grupper, som poppade upp ur jorden, att vara stolta över. Att ha sagt nej till en ny förintelse av judar. Men så var FNL-aktivisterna födda strax före, under eller efter andra världskriget och hade – oavsett politisk hemvist anammat ”aldrig mer”. Men nu såg de vänsterextremister och opportunister (inkl Birgitta Dahls Sv. kommittén), som DFFG lyckats hålla ”på armlängds avstånd” sin chans att ta över. Och etablera Israel- / Palestina som den nya brännpunkten. En av dem var också Per Gahrtonm som fem år senare grundade Miljöpartiet. Sedan han förlorat striden om partiledarposten i Fp (nuv. L) mot den Israel-vänliga Per Ahlmark. Gahrton drev en extrem pro-.palestinsk linje med total likgiltighet inför risken för en ny förintelse av judar.

  Det är skamligt. Demokratisk vänster och demokratisk höger borde stå eniga mot terrorism, anti-semitism och folkmord i det palestinska folket. Eftertanken borde stå över tjusningen att delta i demonstrationer och skrika militanta slagord.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Tragiskt att partier inte kan hålla rent från antisemitism. I Köpenhamn hölls en manifestation för åminnelse av Kristallnatten, men i det alltför antisemitiska Malmö gick det inte.

 10. Jörgen K

  Är det inte lite så här man upplever FN skulle ha reagerat för länge sedan, tillika alla andra som skolan var bortkastad på…….

  Islamisk predikant satte sig i en taxi och sa till taxichauffören:
  – Bror, snälla stäng av radion, för som den heliga Koranen säger får jag inte lyssna på musik, för på profetens tid fanns ingen västerländsk musik, som är de otrognas musik.
  Taxichauffören stängde artigt av radion, stannade taxin och öppnade dörren.
  predikanten frågade honom:
  – Brorsan vad gör du?
  Taxichauffören svarade artigt:
  – På profetens tid: Det fanns inga taxibilar, inga bomber, det fanns inga högtalare i moskéerna att skrika över, det fanns inga självmordsattacker.
  Så håll käften, gå ut och vänta på kamelen.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Bra gjort. Jag börjar bli orolig för att vi i västvärlden kan få det besvärligt om vi inte står upp för våra värderingar och vår kultur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.