Säkerhetshot

SÄPO publicerade i veckan sin årsrapport. Ryssland är den stat som utgör det största hotet. Andra hot kommer från Kina och Iran. Man kartlägger Sverige och genomför påverkanskampanjer för att vi ska tycka och agera på visst sätt.

Radikal islamism är ett annat hot mot vår säkerhet och flera terrordåd har avvärjts.

Det är oroväckande att hoten mot norra Sverige ökar. Främmande makter kartlägger bland annat hur vi organiserar vår reservkraftförsörjning.

Svenska folket behöver vara mera medveten om vilka hot som finns mot vårt land

6 kommentarer

 1. Jörgen K

  Undrar inte om det är just Svensken som är största hotet mot Sverige, Svensken som i sin naiva iver tror på vad som helst utan reflexioner och källkritik. Journalister som skriver vad som skäligen ligger under ”En Svensk Tiger” men går gärna främmande makt tillmötes genom naiva beskrivningar över precis allt. Inte ens en skyddad identitet går fri, helt utan risk för den som röjer.

  Den makabra ivern att tro på att den det är mest synd om, enligt magkänslan skulle ha företräde där logiken direkt ersätts av naivitet, gör att vi spionerar absolut bäst själva åt andra ”makter”, på första sidan i dagspressen dessutom……

  Kina har full insyn genom den ”gröna omställningen”, Ryssland genom Katoliker och övervintrade kommunister och Iran genom den brännbara boken och vänsterfalangens vurm för terrorromantiken.

  Det är inte för inte Sverige ses som ett varnande exempel internationellt.

 2. Basic Rules

  Det gamla klassiska tricket – att söka externt och dom finns som dom alltid gjort spioner – om man inte lider av fobier finns ingen anledning ”bli rädd”. Har SÖKO glömt ”klimathotet” eller fanns det med i nån bisats i rapporten kanske.
  Läste att just från dessa kretsar om omhuldar rapporten att närmandet till Nato ökat osäkerheten – vilket uppvaknande 🤣. Men med en woke besättning inom SÖKO och militären får vi skräp.
  Vet inte vilka som är författare till just DENNA rapport, men om det är samma folk som från 2022/23
  rapporten dvs Hannah Pollack Sarnecki Anna Lioufas Mathilde Jarlsbo, finns det mycket woke vänstertankar där – Rutten demokrati – Konspirationspropaganda, rasism och våld (FOI).

  På de anklagades bänk återfinns/innefattas i praktiken aktörer som uttryckt kritik mot statlig repression i samband med coronapolitiken, ifrågasatt massvaccinationsprogrammen eller uppmärksammat globalistiska maktnätverks inflytande i Sverige. Även uppfattningar i den allmänna opinionen som att kärnfamiljens integritet underminerats, att barn sexualiseras av hbtq-lobbyn eller att invandringspolitiken leder till att den svenska ursprungsbefolkningen marginaliseras demografiskt beskrivs av myndighetens rapport som ytterst samhällsfarliga.

  Är detta liberal demokrati som man säger sig försvara – 1984 !
  Är själv en ”utopisk” anhängare av just liberal demokrati, som förvanskats och förråtts av dagens ”liberaler”. Tyvärr, sådan är den värld vi lever i idag och då får vi också rapporter som stödjer narrativet.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Känns skönt att SÄPO håller koll på de som hotar vårt land ,vår frihet och demokrati. Tyvärr så är många svenskar inte medvetna om hoten.

   • Drutten

    Ja exakt och precis som öppna edra hjärtan mannen och efterföljande regeringar inte såg hot i något som helst.

    • kenth

     Hot eller inte…nysvenskar i politiken?…nysvenskar tar över…klart det finns bra nysvenskar men mängden som inte förstör för de seriösa är stor. Svensken är också bra dömma….ett rötägg då är alla rötägg i mångas ögon utan att kolla fakta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.