Lennart slingrar sig. Skyller allt på regeringen – men håller inte rätt på vilken!!

Vi tar det en gång till.

  1. De kvinnor vars graviditetsrelaterade åkommor enligt försäkringskassan inte gav dem rätt till sjukpenning fick sina avslag när Socialdemokraterna hade makten, och avslagen baserades på den socialdemokratiska regeringens politik. Reglerna härstammade från S-regering på 70-talet.
     
  2. Den diskrimineringslag som domstolen lutade sig på när den gav kvinnorna rätt mot Försäkringskassan är en produkt av den borgerliga regeringen. På det sättet fick kvinnorna ersättning för den diskriminering som de gamla (S)-reglerna orsakat dem.

Så hur kommenterar Holmlund, som för övrigt inte heller riktigt tycks förstå skillnaden mellan straffrätt och förvaltningsrätt, dessa omständigheter:

"Jag bara säger som så sämre undanflykter har jag inte hört, skyll för allt i världen inte ifrån er, högeralliansen styr lagstiftningen och har stiftat massor med lagar inom arbetslöshetskassan och sjukförsäkringen för att sänka skatten för de som har det bäst ställt. Högern har regeringsmakten och lagstiftningsmakten och regeringen är dömd för diskriminering, då de är dömda för försäkringskassans agerande mot gravida kvinnor"

Lennart – stanna upp ibland. Man måste ta reda på fakta och agera därefter. Samma sak gäller frågan om fria sprutor för att hindra spridningen av farliga sjukdomar. Hur många ska insjukna och t.o.m avlida i Umeå i skuggan av bristande kunskap hos beslutfattare.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Gun Rehnman

    Äntligen, säger jag och suckar över det regelverk som hindrat dessa. Tack och lov för denna ändring!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.