Umeås nya humanistiska program.

Jag tänkte passa på att lyfta fram den värdegrund som Centerpartiet i Umeå går till val på. Vi hoppas och tror att värderingsfrågor åter får en central roll i människors valoch därmed i politiken. Centerpartiet i Umeå skriver så här:

Centerpartiets människosyn har sin värdemässiga grund i humanismens krav på respekt för människovärdet och tron på individens egen drivkraft och kompetens. Varje människa är unik och oersättlig, och människovärdet är överordnat andra värden.

Människan är också en del i ett ekologiskt sammanhang. Människor har ett särskilt ansvar för annat levande och för att bevara de ekologiska systemen. Att bruka, utan att förbruka!

Politiken i Umeå ska bygga på en humanistisk värdegrund och respekt för det demokratiska samhället. Beslut ska föregås av en humanistiska analys för att stärka det mänskliga perspektivet ock öka den sociala styrkan.
 
Umeå kommun ska formulera en humanistisk värdegrund som används inför större beslut inom skola, välfärd och omsorg samt samhällsplanering och investeringar.

Jag är övertygad om att även lokalpolitiken behöver formulera sig idémässigt. Hur ser andra partiers värdegrund ut?Tacksam för svar via VK-bloggen?

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Pelle

    Du sjukskrivna politiker menar du inte att ni skall föra fram HUMUS i politiken det har ju alltid bondeförbundet gjort?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.